jedno konto pocztowe kilka aliasow
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
jedno konto pocztowe kilka aliasow
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915
Pytanie tak jak w temacie, posiadam konto pocztowe i kilka aliasow do niego. Chcialbym miec mozliwosc wysylania wiadomosci z roznych aliasow. Jak i gdzie skonfigurowac klienta poczty tak aby to dzialalo. Posiadam Mozille 1.7.12
- sartoris
- Z nami od: 20 lutego 2006, 22:03
Re: jedno konto pocztowe kilka aliasow
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Oraz/Lub w [Konfiguracji kont -> Zarządzaj tożsamościami]...
Przesuwam na właściwe forum (z Inne).
Przesuwam na właściwe forum (z Inne).
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915
Nie bardzo wiem jak to zrobic, chce miec taka mozliwosc: mam konto glowne login@domena.pl dla tego konta glownego mam dwa aliasy: loginX@domena.pl oraz loginY@domena.pl teraz czasami potrzebuje wyslac poczte jako login@domena.pl i wyswietlana nazwa to "Pan login" innym razem chce wyslac jako loginX@domena.pl i wyswielana nazwa ma byc "Pan X" analogicznie dla konta Y. Jako ze sa to aliasy pocztowe to nazwa uzytkownika za kazdym razem jest identyczna jak w koncie glownym: login. Prosze napiszcie mi czy da sie to tak zrobic w tym kliencie poczty, jesli tak to poprosze o dokladniejsze wskazowki.
- sartoris
- Z nami od: 20 lutego 2006, 22:03
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Ech... Widziałem, że chodzi o Mozillę, a napisałem o TBirdzie...
Tutaj jest wyczerpujący artykuł na ten temat (ostatni rozdział).
Być może w SeaMonkey można to już robić klikając (jak w TBirdzie), a nie edytując pliki - ale nie sprawdzałem. W Moz1.7 nie można - więc zrób wg artykułu.
Tutaj jest wyczerpujący artykuł na ten temat (ostatni rozdział).
Być może w SeaMonkey można to już robić klikając (jak w TBirdzie), a nie edytując pliki - ale nie sprawdzałem. W Moz1.7 nie można - więc zrób wg artykułu.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0
E2rd pisze:Być może w SeaMonkey można to już robić klikając (jak w TBirdzie), a nie edytując pliki - ale nie sprawdzałem.
Można.
Czasami coś napiszę na stef.log
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite