MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

DAP integracja z Mozilla

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

DAP integracja z Mozilla

Postautor: Golu » 16 lutego 2003, 09:50

Przeglądarka: -

Witam wszystkich
Na wstepie pragne zaznczyc ze jestem nowym userem mozilli i jestem z niej bardzo zadowolony. Meczy mnie jednak jeden problem, jest on dosc blachy ale spedza mi sen z powiek, wiec tak sobie pomyslalem ze moze ktos z Was bedzie w stanie mi pomoc. Problem polega na integracji DAP-a z mozilla, doszukalme sie na formu o integracji get righta ale nie udalo mi sie znalesc nic o DAP-ie. jesli ktos mogl by mi pococ bede niezmiernie wdzieczny
pozdrawiam i z gory dziekuje
Golu
Golu

Mozilla <=> DAP

Postautor: zamek » 16 lutego 2003, 10:25

Najnowszy DAP (wersja 5.3) już integruje się z Mozillą. Przynajmniej u mnie (1.2.1) nie ma problemów.
zamek

Juz znam odpowiedz

Postautor: Golu » 16 lutego 2003, 12:22

sorry wszystkich za zawracanie gitary. Looknolem na stronke DAP-a i znalazlem rozwiazanie. Pomyslame tez ze wkleje je tu jak by ktos kiedys mial z tym pronblem:
1. Copy the file 'dapop.dll' from 'DAP' folder (C:\Program Files\DAP) into the 'Plug-Ins' folder (C:\Program Files\Mozilla\Plug-Ins)
2. Rename the copied file from 'dapop.dll' to 'npdap.dll'
Pozdrawaim
Golu
Golu

Postautor: Mikuś » 16 lutego 2003, 14:32

a nie wiecie czasem czy sie dziala z FlashGet'em??
Mikuś

Postautor: Dibbler » 16 lutego 2003, 14:45

juz dawno zauwazylem ze zastosowanie DAP\flashget\"jakies inne cos" wcale nie przyspiesza procesu sciagania. Mozilla sama z siebie sciaga tak samo szybko, moznaby tylko troche poprawic funkcjonalnosc Download Managera.
Dibbler

Postautor: Olhado/256 » 16 lutego 2003, 19:42

O integracji z FG już było na forum polecam lupkę z napisem "szukaj" tam na górze strony.
Czy te akceleratory faktycznie coś przyspieszają to chyba temat na inne forum, ale ja tylko powiem, że dla mnie GetRight jest niezbędny, bo tylko dzięki opcji segmentowania mogę wyzyskać max. przepustowość mojego łącza. Kolega o mało nie umarł widząc 140 kb/s :wink:
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: ble » 17 lutego 2003, 21:29

E tam.Ja przy pomocy Mozi uciągnolem jakies 400Kb/s ale to był chyba jakiś bład, lub niesamowite szcześćie. Mam SDI.[/img]
ble

Z nami od: 17 lutego 2003, 17:04

Postautor: egzi » 11 stycznia 2007, 19:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

Przyspieszanie sciagania jest jak dla mnie dobre jedynie do zapychania lacza na sieci. Jak nie uzywamy akurat internetu do czegos innego to samo szybko idzie. Takie programy sa duuuuuuuuuuuzo bardziej funkcjonalne od standardowych menadzerow (w fireFoxie to totalny szmelc, pierwszy manager ktory nie dociaga plikow i nie informuje o tym) ale u mnie funkcja accelerata jest zawsze off
egzi

Postautor: KLAPEK » 11 stycznia 2007, 20:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.9) Gecko/20061219 SeaMonkey/1.0.7

;o
Temat sprzed prawie czterech lat!
Nie sądze by jeszcze czekali na odpowiedź ;)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: rysyl » 28 stycznia 2007, 00:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

Czy ktoś może mi pomóc? Mam DAP 8.0 i działa wszystko ok, ale przy ściąganiu większych plików (700MB i większe), po ściągnięciu ok.150, 200MB przerywa ściąganie - po wznowieniu ręcznym pokazuje komunikat: pobieranie przerwane Wybrany plik nie istnieje. To samo jest, gdy tylko na chwilę wstrzymam pobieranie, po wznowieniu od razu pokazuje ten sam komunikat. :( czy coś z tym da się zrobić ? wszystkie inne funkcje programu działają. proszę o pomoc.
rysyl

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite