MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Java

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Java

Postautor: Mani » 26 listopada 2004, 18:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

witam

mam problem z java na mozilli firefox
na stronie reddragona przy próbie pobierania grafili z dysku wyskskuje mi w Narzedzia/Java Script komunikat typu:

Błąd naruszenia bezpieczeństwa: Treść zawarta pod adresem http://rd.cenega.pl/fast-dragon/dragon.cgi?b=main nie może zostać załadowana lub powiązana z file:///d:/reddragon/rd//style_a/img_def/down_c3.gif.

W opcjach javy przy próbie zmiany uzywanej przeegladarki wyskakuje mi komunikat:

Please check that Mozilla is properly installed on the system and/or that you have sufficient permissions to change system settings.

moze mi ktos napisac co i gdzie mam zrobic??

z gory fenx :wink:
Mani

Postautor: Ludwik » 26 listopada 2004, 23:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Mylisz Javę z JavaScript. To _zupełnie_ coś innego.
Narzędzia/Java Script pokazuje błędy, które popełnił autor przy pisaniu kodu danego skryptu JavaScript. Przydatne jest to dla webmasterów żeby poprawiac swoje błędy, ty możesz się tym nie przejmować.
Ludwik
Moderator

Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Postautor: yetihehe » 16 czerwca 2007, 16:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

To jest błąd w javascript. Mam podobny błąd z ajaxem, nie wiem czemu. Przez jakiś czas sporadycznie tylko się pokazywał, teraz cały czas :/. Ktoś wie co może być nie tak? Wszystko zależy od pliku jaki wywołujemy, dla jednych plików działa, dla innych jest ten bład :/
yetihehe

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite