Witam!
Mam cztery maszyny na których chcę zainstalować pakiety językowe mozilli, tylko, że ... mam do nich dostęp jedynie poprzez ssh (bez forwardingu X11).
Czy da się to zrobić? Zawartość paczek .xpi trzeba na pewno powrzucać do odpowiednich katalogów - i co dalej?
Instalacja pakietów jezykowych z konsoli
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Instalacja pakietów jezykowych z konsoli
Przeglądarka: -
adgor pisze:Witam!
Mam cztery maszyny na których chcę zainstalować pakiety językowe mozilli, tylko, że ... mam do nich dostęp jedynie poprzez ssh (bez forwardingu X11).
Czy da się to zrobić? Zawartość paczek .xpi trzeba na pewno powrzucać do odpowiednich katalogów - i co dalej?
Sam sobie odpowiem: należy dodać odpowiednie wpisy w chrome/installed-chrome.txt
A tak na marginesie: czy jestem jedyna osobą, którą to zagadnienie interesuje? Bez obrazy - lecz wyjaśnienia mechanizmów instalacji pakietów językowych ograniczające się do artykułu z obrazkami i filmiku dla dzieci pt. "Jak sobie poklikać, żeby mieć mozille po polsku" kojarzą mi się ze <ironia>znanym i lubianym systemem operacyjnym pewnej znanej i lubianej firmy, gdzie wszystko jest takie proste -wystarczy tylko kliknąć myszką.</ironia>
- adgor
- Z nami od: 18 czerwca 2002, 09:36
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite