no mozillcia jest xtra, ale kurier poczty nie moze sie polaczyc z serwerem bo wyskakuje blad "polaczenie odrzucone"
denerwuje mnie to ze nie pytal sie mnie o haslo.. a przeciez to konieczne
szukalem po wszystkich opcjach nawet kasowalem wszystkie passwordy i nic
mozille mam 1.0 PL
Brak monitu o haslo i "polaczenie odrzucone"
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Brak monitu o haslo i "polaczenie odrzucone"
Przeglądarka: -
Nie pyta, bo w ogóle połączenie jest odrzucane. Proszę sprawdzić czy w nazwie serwera nie ma błędu oraz czy nie trzeba np. połączyć się przez SSL.
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
SSL odpada, bo na wp i gazeta.pl laczylem sie bez tego, nazwa hosta jest ok, sprawdzalem na wp.pl i gazeta.pl. A nawet jesli chodzi o nazwe hosta to probowalem sie dostac do serwera w LANie (mamy DNS) przez nazwe i ip i ciagle to samo...
- bizmut
bizmut pisze:... probowalem sie dostac do serwera w LANie (mamy DNS) przez nazwe i ip i ciagle to samo...
A, przez LAN? Sprawdź u administratora, czy dał dostęp do poczty i niusów... Spróbuj w innym kliencie poczty, albo żywcem telnet <serwer niusów> 119 ...
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
adminem jestem ja i nawet nie postawilem firewala jeszcze, a nie moze sie polaczyc... outlock daje rade tak samo jak Kmail a telnetem to ja co dzien sprawdzam stan serwera
a gazete i wp.pl sprawdzalem.... piescilem... nawet "brutal force" (czyli wlaczalem wszystkie opcje i wylaczalem - wSZYSTKIE KOMBINACJE). po prostu chyba nie pisane jest mi dostawac maile
))
- bizmut
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite