Inne grupy
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Inne grupy
Przeglądarka: -
Takie pytanie .. czy Inne grupy = FollowUp To czy cos inengo?
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
- wariat
- Z nami od: 09 maja 2002, 20:01
Re: Inne grupy
wariat pisze:Takie pytanie .. czy Inne grupy = FollowUp To czy cos inengo?
Tak, to jest to samo... Może masz jakiś inny pomysł na nazwę?
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
GmbH pisze:wariat pisze:Takie pytanie .. czy Inne grupy = FollowUp To czy cos inengo?
Tak, to jest to samo... Może masz jakiś inny pomysł na nazwę?
Mysle ze wiecej i jasniej mowilo by cos w stylu:
- Odpowedź do grupy:
- Odpowiedz grupie:
- Przekaż odpowiedzi do:
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
Magazyn LOOP
Magazyn LOOP
- wariat
wariat pisze:FollowUp To ->
- Przekaż odpowiedzi do:
Wydaje mi się, że to jest najlepsze tłumaczenie - bo przecież istnieje takie coś, jak Followup-To: poster
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
E2rd pisze:wariat pisze:FollowUp To ->
- Przekaż odpowiedzi do:
Wydaje mi się, że to jest najlepsze tłumaczenie - bo przecież istnieje takie coś, jak Followup-To: poster
Proponuję Odpowiedzi do:, Przekaż odpowiedzi do: jest za długie - ciąg nie może być dłuższy niż Grupa dyskusyjna:.
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
Generalnie IMHO wszystko bedzie lepsze od obecnego Inne grupy ... dlaczego? Bo dopuki ktos wie ze jest cos takiego jak FUT to sie domysli, ale o tym z niewiadomych mi przyczyn wie niewielu ... no dobra przynajmneij nie wiekszosc ...
Odpowiedzi do: jest moze z punktu widzenia gramatyki nie najszczesliwsza, ale skoro jest ograniczenie co do dlugosci ciagu to jestem za zmiana. Czy RFD trzeba napisac?
Odpowiedzi do: jest moze z punktu widzenia gramatyki nie najszczesliwsza, ale skoro jest ograniczenie co do dlugosci ciagu to jestem za zmiana. Czy RFD trzeba napisac?
Magazyn LOOP
Magazyn LOOP
- wariat
Właśnie zauważyłem, że Reply-To jest przetłumaczone jako "Odpowiedź do:". W tej sytuacji tłumaczenie Followup-To na "Odpowiedzi do:" wydaje się nie najszczęśliwsze...
Otworzyłbym zatem konkurs na tłumaczenie FUTa ponownie. Czy ma ktoś jakieś pomysły?
Właśnie zajrzałem do słownika. Follow-up przetłumaczył jako "uzupełnienie, kontynuacja". Może zatem:
- Kontynuuj na grupie:
- Kontynuacja na:
- Ciąg dalszy dyskusji:
- Ciąg dalszy wysyłać:
- Ciąg dalszy na:
Z powyższych tylko 2. i 5. spełniają kryterium dozwolonej długości...
Otworzyłbym zatem konkurs na tłumaczenie FUTa ponownie. Czy ma ktoś jakieś pomysły?
Właśnie zajrzałem do słownika. Follow-up przetłumaczył jako "uzupełnienie, kontynuacja". Może zatem:
- Kontynuuj na grupie:
- Kontynuacja na:
- Ciąg dalszy dyskusji:
- Ciąg dalszy wysyłać:
- Ciąg dalszy na:
Z powyższych tylko 2. i 5. spełniają kryterium dozwolonej długości...
- E2rd
- Moderator
E2rd pisze:Właśnie zauważyłem, że Reply-To jest przetłumaczone jako "Odpowiedź do:". W tej sytuacji tłumaczenie Followup-To na "Odpowiedzi do:" wydaje się nie najszczęśliwsze...
Dlazcego nie najszczesliwsze przeciez to wlasnie o to chodzi ...
Reply-to powoduje ze odpowiadajac na e-mail odpowiadasz na adres zawarty w tej linii
Fullow Up to - to dokladnie to samo dla grup dyskusyjnych .... czyli wszystko git.
Magazyn LOOP
Magazyn LOOP
- wariat
wariat pisze:E2rd pisze:Właśnie zauważyłem, że Reply-To jest przetłumaczone jako "Odpowiedź do:". W tej sytuacji tłumaczenie Followup-To na "Odpowiedzi do:" wydaje się nie najszczęśliwsze...
Dlazcego nie najszczesliwsze przeciez to wlasnie o to chodzi ...
Reply-to powoduje ze odpowiadajac na e-mail odpowiadasz na adres zawarty w tej linii
Fullow Up to - to dokladnie to samo dla grup dyskusyjnych .... czyli wszystko git.
Niezupełnie.
Jeśli w poście na niusy umieścisz Reply-to, to przy "Odpowiedz tylko nadawcy" pojawi się ten adres zamiast tego umieszczonego we From.
Jeśli pisząc na niusy chcesz, żeby odpisano na Twój adres mail a nie na grupę, to nie możesz swego adresu wpisać w Followup-To - tam musisz umieścić napis 'poster'. Wtedy adres maila jest brany z Reply-to lub, gdy go nie ma, z From.
Innymi słowy, jeśli nie chcesz umieszczać swojego adresu we From, a chcesz dostać odpowiedź na maila, musiałbyś spreparować post, który będzie wyglądał w MozillaPL tak:
Od: adresat@nospam.pl
Odpowiedź do: adresat@poczta.pl
Odpowiedz do: poster
Jakoś mi to tak, tego, nie pasi
- E2rd
- Moderator
No dobra wygrales ... w zyciu bym nie wpadl na taka kombinacje ale w tejsytuacji jest to faktycznie rozmyte.
Magazyn LOOP
Magazyn LOOP
- wariat
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite