Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
Witam! Mam problem...
Wiem..bylo duzo na forum o proxy i poczcie.. ja mam w domu 2 komputery, jeden jest polaczony z uslugodawca a drugi (laptop) poprzez proxy tego mojego serwerka uzyskuje polaczenie internetowe. Musze miec mozliwosc odbierania e-maili na laptopie i..czytam ale caly czas nie dziala

Juz mnie krew zalewa przy konfiguracji

Na desktopie mam "AnalogX Proxy" - bardzo prosty programik..uruchamiam i na laptopie www dziala wiec to mnie nie interesuje.. natomiast poczta nie ma szans na zadne polaczenie:( W readme programiku napisali, ze musze utworzyc profil mailowy bo tam jest mozliwosc wpisywania adresu e-mail i serwerow POP3 i SMTP..domyslam sie ze wpisuje takie jak bym wpisywal w kurierze?! Haslo pozostaje w kurierze.. Wiec serwer wie gdzie sie laczyc i jak sie laczyc, haslo pobiera (przynajmniej powinien) z kuriera ktory laczy sie z adresem IP proxy bo to przeciez taka brama na swiat...i co...i nie dziala:(
To zrobilem na prosty chlopski rozum.. cos jest zle? Kurier laczy sie z proxy niby bo mam na dole komunikat (polaczono z 192.168.0.1) ale proxy chyba cos nie za bardzo wykonuje swoje zadanie..jak to jest:(?
kurier (laptop) ---->IP(proxy)---->poczta.interia.pl
Bardzo bym prosil o jakies wskazowki..moze polecicie mi jakis proxy ktory dzielnie wspolpracuje z kurierem poczty?
Z gory dziekuje..
Mozilla 1.6PL
Win XP