MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Kurier poczty + PROXY

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Kurier poczty + PROXY

Postautor: Pitbull » 05 kwietnia 2005, 14:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Witam! Mam problem...

Wiem..bylo duzo na forum o proxy i poczcie.. ja mam w domu 2 komputery, jeden jest polaczony z uslugodawca a drugi (laptop) poprzez proxy tego mojego serwerka uzyskuje polaczenie internetowe. Musze miec mozliwosc odbierania e-maili na laptopie i..czytam ale caly czas nie dziala :cry: Juz mnie krew zalewa przy konfiguracji :evil: Na desktopie mam "AnalogX Proxy" - bardzo prosty programik..uruchamiam i na laptopie www dziala wiec to mnie nie interesuje.. natomiast poczta nie ma szans na zadne polaczenie:( W readme programiku napisali, ze musze utworzyc profil mailowy bo tam jest mozliwosc wpisywania adresu e-mail i serwerow POP3 i SMTP..domyslam sie ze wpisuje takie jak bym wpisywal w kurierze?! Haslo pozostaje w kurierze.. Wiec serwer wie gdzie sie laczyc i jak sie laczyc, haslo pobiera (przynajmniej powinien) z kuriera ktory laczy sie z adresem IP proxy bo to przeciez taka brama na swiat...i co...i nie dziala:(

To zrobilem na prosty chlopski rozum.. cos jest zle? Kurier laczy sie z proxy niby bo mam na dole komunikat (polaczono z 192.168.0.1) ale proxy chyba cos nie za bardzo wykonuje swoje zadanie..jak to jest:(?

kurier (laptop) ---->IP(proxy)---->poczta.interia.pl :evil:

Bardzo bym prosil o jakies wskazowki..moze polecicie mi jakis proxy ktory dzielnie wspolpracuje z kurierem poczty?

Z gory dziekuje..

Mozilla 1.6PL
Win XP
Pitbull

Postautor: Pitbull » 05 kwietnia 2005, 15:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113

Jeeezu poradziłem sobie! Powiem tak: Proste nie znaczy najlepsze! To wina tego AnalogX Proxy :evil: Lipa! Natknalem sie w sieci na FreeProxy i wszystko smiga po 3 minutach konfiguracji recznej..teraz widze jasno co sie dzieje bo jest nawet mozliwosc podejrzenia wedrujacych pakietow miedzy komputerami:) Kazda usluga jest dodawana recznie i wiem co mam przynajmniej a nie jakies wadliwe gotowce :roll: Na prawde SUPER! Posta mozna uznac za zamknietego:)

PZDR!
Pitbull

Postautor: KLAPEK » 21 listopada 2006, 01:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.7) Gecko/20060913 SeaMonkey/1.0.5

A ja mam inne pytanie.
Ja ustawić, czego szukać w about:config by przy wysyłaniu poczty KP korzystał z proxy ustawionego w Nawigatorze?
Chodzi o to by przy podglądzie źródła w odebranej wiadomości nie było mojego adresu IP, tylko ten z proxy ustawionego w Nawigatorze.
Kiedyś coś takiego mi wyszło przy tor+privoxy, ale ni e działało to zbyt stabilnie.
Za częste wywrotki.
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: stanley42 » 11 czerwca 2008, 14:09

Przeglądarka: Opera/9.27 (Windows NT 6.0; U; pl)

Pitbull pisze:Jeeezu poradziłem sobie! Powiem tak: Proste nie znaczy najlepsze! To wina tego AnalogX Proxy :evil: Lipa! Natknalem sie w sieci na FreeProxy i wszystko smiga po 3 minutach konfiguracji recznej..teraz widze jasno co sie dzieje bo jest nawet mozliwosc podejrzenia wedrujacych pakietow miedzy komputerami:) Kazda usluga jest dodawana recznie i wiem co mam przynajmniej a nie jakies wadliwe gotowce :roll: Na prawde SUPER! Posta mozna uznac za zamknietego:)

PZDR!

jak poradziles sobie z poczta w freeproxy ??
stanley42

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite