MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Target i Panele

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Target i Panele

Postautor: wariat » 11 czerwca 2002, 09:24

Przeglądarka: -

Hi!

NIe wiecie czy jest jakikolwiek plan dodania (a moze juz jakos dziala) parametru TARGET do <a...> ktory otwieralby nowy panel w MOzilli ... wiem wiem eni ma w W3... ale w tym wypadku przeciez nie musi ... jest legalne, jesli napisze TARGET="krowa" to otworzy mi w oknie ktore zostanie nazwane krowa ... to gdyby m napisal TARGET="nowy panel" to 'staromodne' ;-) przegladarki otworza nowe okno, a mozilla moglaby tentego ... ;-)

Niewiecie gdzie mozna podpytac o takie bajery?
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Re: Target i Panele

Postautor: dls » 11 czerwca 2002, 11:57

wariat pisze:Hi!

NIe wiecie czy jest jakikolwiek plan dodania (a moze juz jakos dziala) parametru TARGET do <a...> ktory otwieralby nowy panel w MOzilli ... wiem wiem eni ma w W3... ale w tym wypadku przeciez nie musi ... jest legalne, jesli napisze TARGET="krowa" to otworzy mi w oknie ktore zostanie nazwane krowa ... to gdyby m napisal TARGET="nowy panel" to 'staromodne' ;-) przegladarki otworza nowe okno, a mozilla moglaby tentego ... ;-)

Też mnie to interesuje - a może już jest nieoficjalnie coś takiego zaimplementowane?.
Albo przydała by się w Mozilli taka opcja która sprawiła by że odnośniki z parametrem '_blank' otworzą się w nowym panelu a nie oknie.
dls

Z nami od: 12 maja 2002, 20:12

Re: Target i Panele

Postautor: Domel » 30 czerwca 2002, 17:47

wariat pisze:Hi!

Pomysł jest bardzo ciekawy. Można by dodać taką opcję np : '_tab' (analogicznie do _self, _top, _blank i _parent), co więcej jest to zgodne z W3C, bo domyślnie w DTD HTML 4.01/XHTML1.0 atrybut 'target' jest CDATA w znacznikach: A, AREA, BASE, FORM i LINK. Nie muszę wspominać, że to by bardzo ułatwiło pracę ;)
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite