MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Niedziałanie funkcji 'Pobierz wszystkie nowe wiadomości'

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Niedziałanie funkcji 'Pobierz wszystkie nowe wiadomości'

Postautor: Petec » 27 czerwca 2002, 07:54

Przeglądarka: -

Mam w Kurierze skonfigurowane 5 kont e-mail, niestety nie ma możliwości odebrania wszystkich możliwości na raz, pomimo że jest taka funkcja. Muszę klikać na każdy folder po kolei i klikać 'Pobierz", co jest trochę denerwujące... Jak rozwiązać ten problem?

Pozdr,
Piotrek,
www.pc.k7.pl
petec@vwgolf.pl
Petec

Re: Niedziałanie funkcji 'Pobierz wszystkie nowe wiadomości'

Postautor: E2rd » 27 czerwca 2002, 20:43

Petec pisze:Mam w Kurierze skonfigurowane 5 kont e-mail, niestety nie ma możliwości odebrania wszystkich możliwości na raz, pomimo że jest taka funkcja. Muszę klikać na każdy folder po kolei i klikać 'Pobierz", co jest trochę denerwujące... Jak rozwiązać ten problem?

Jest to Bug 137436.
U mnie też nie działa.
Ale dziwna rzecz: Ty mówisz, że masz 5 kont, ja mam 5 kont, autor buga w Bugzilli też napisał, że ma 5 kont. Napisał też, że jak stworzył nowy profil to mu działa.

Czy ktoś z forumowiczów ma stary profil, który przeżył już niejedno wydanie Mozilli, a mimo to "Pobierz wszystkie nowe wiadomości" u niego działa?
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Wojtek M. » 28 czerwca 2002, 14:31

E2rd pisze:Czy ktoś z forumowiczów ma stary profil, który przeżył już niejedno wydanie Mozilli, a mimo to "Pobierz wszystkie nowe wiadomości" u niego działa?

Ja używam profilu stworzonego przez Mozillę 1.0. Teraz pracuję na 1.1alpha i miałem taki problem, że po wybraniu "Pobierz wszystkie nowe wiadomości", Kurier pobierał je tylko z wybranych kont. Problem, wydaje się, zninął, gdy ręcznie pobrałem wiadomości na pozostałych kontach. Wówczas coś zaskoczyło i teraz chyba (bo nie zawsze na wszystkich jest jakaś wadomość, więc nie mogę na 100% stwierdzić czy na pewno) sprwdza na wszystkich kontach.

Wojtek
Wojtek M.

Postautor: petec » 02 lipca 2002, 15:59

Mi jedno na pewno pomija, bo mam powaidamianie smsem z tego konta na komórkę, a kurier... nic
petec

Postautor: Jacek » 02 lipca 2002, 21:51

E2rd pisze:Jest to Bug 137436.
U mnie też nie działa.
Ale dziwna rzecz: Ty mówisz, że masz 5 kont, ja mam 5 kont, autor buga w Bugzilli też napisał, że ma 5 kont. Napisał też, że jak stworzył nowy profil to mu działa.

Czy ktoś z forumowiczów ma stary profil, który przeżył już niejedno wydanie Mozilli, a mimo to "Pobierz wszystkie nowe wiadomości" u niego działa?

Tak - profil mam od 0.9.7 i do wersji 1.0 wlacznie dziala mi pobieranie poczty ze wszystkich kont pop (mam ich rowniez 5). Zadnych nieprawidlowosci nie stwierdzilem.

Jacek
Jacek

Z nami od: 01 lipca 2002, 22:20

Postautor: E2rd » 02 lipca 2002, 22:04

Jacek pisze:Tak - profil mam od 0.9.7 i do wersji 1.0 wlacznie dziala mi pobieranie poczty ze wszystkich kont pop (mam ich rowniez 5). Zadnych nieprawidlowosci nie stwierdzilem.

No to spróbujmy sprawdzić różnice.
Czy masz oprócz tego jakieś konta niusów?
Czy kasowałeś w tym czasie jakieś konta (POP / news)?
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Gość » 02 lipca 2002, 22:14

E2rd pisze:No to spróbujmy sprawdzić różnice.
Czy masz oprócz tego jakieś konta niusów?
Czy kasowałeś w tym czasie jakieś konta (POP / news)?

Jesli chodzi o konta news, to mam jedno i rowniez ono dziala.
A jesli chodzi o kasowanie kont, to nic takiego nie mialo miejsca - konta istnieja od samego poczatku.

Jacek
Gość

Postautor: Jacek » 02 lipca 2002, 22:21

Anonymous pisze:
Jesli chodzi o konta news, to mam jedno i rowniez ono dziala.
A jesli chodzi o kasowanie kont, to nic takiego nie mialo miejsca - konta istnieja od samego poczatku.

Jacek

Oczywiscie to jest moja odpowiedz, tylko zapomnialem sie zalogowac :wink:

Jacek
Jacek

Z nami od: 01 lipca 2002, 22:20

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite