MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Drukowanie pod prawym przyciskiem myszy

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Drukowanie pod prawym przyciskiem myszy

Postautor: tomir » 02 lipca 2002, 13:36

Przeglądarka: -

To znów ja.

Tym razem mam prośbę o nową możliwość. Chodzi o menu podręczne (wywoływane prawym przyciskiem myszy). Przyda się opcja `drukuj tę ramkę`. W M$ IE opcja `drukuj` wywołuje okienko drukowania z zaznaczoną opcją `tylko zaznaczoną ramkę`. Wiem, że należy unikać ramek, ale akurat tu są bardzo przydatne. Żeby wydrukować w obecnej wersji (1.1 alpha), muszę otworzyć ramkę w innym oknie i dopiero dać polecenie drukuj :x. Ja sobie poradzę (czyt. przemęczę się), ale inni użytkownicy dla których piszę stronę pod Mozillę będą się męczyć i narzekać (już to robią!). Zresztą czy dodanie takiej możliwości to takie trudne? :wink:
tomir

Z nami od: 02 lipca 2002, 08:11

Re: Drukowanie pod prawym przyciskiem myszy

Postautor: E2rd » 02 lipca 2002, 16:09

tomir pisze:W M$ IE opcja `drukuj` wywołuje okienko drukowania z zaznaczoną opcją `tylko zaznaczoną ramkę`.
....
Żeby wydrukować w obecnej wersji (1.1 alpha), muszę otworzyć ramkę w innym oknie i dopiero dać polecenie drukuj :x.

? Czegoś nie rozumiem.
Mozilla 1.0 Win2k - klikam w ramkę, klikam w Drukuj i pojawia mi się okenko z zaznaczoną opcją "The selected frame"... :roll: Jeśli nie kliknę w ramkę, to opcja ta jest wyszarzona, ale to chyba normalne...?
Rozumiem, że chcesz, aby Mozilla była lepsza od IE? 8)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: tomir » 03 lipca 2002, 08:38

To może w Mozilli 1.0 i Win2k, ale w Mozilli 1.1 alpha i Win98 - NIE!
Klikam choćby na podgląd wydruku i widzę WSZYSTKIE ramki :(. Opcji "The selected frame" NIE MA i o to mi właśnie chodzi. Taka opcja jest w M$ IE, w Mozilli brakuje jej. :cry:
tomir

Re: Drukowanie ramek pod prawym przyciskiem myszy

Postautor: E2rd » 03 lipca 2002, 17:19

tomir pisze:To może w Mozilli 1.0 i Win2k, ale w Mozilli 1.1 alpha i Win98 - NIE!
Klikam choćby na podgląd wydruku i widzę WSZYSTKIE ramki :(. Opcji "The selected frame" NIE MA i o to mi właśnie chodzi. Taka opcja jest w M$ IE, w Mozilli brakuje jej. :cry:

W Mozilli 1.1a Linux - TAK! Jakim więc cudem w M1.1a Win98 NIE? :o
Zgadza się natomiast, że na podglądzie wydruku wychodzą zawsze wszystkie ramki... :roll: Po zakończeniu podglądania trzeba znowu kliknąć w ramkę, żeby dostępna była w wydruku opcja "Tylko tą ramkę".
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: tomir » 09 lipca 2002, 09:39

NIE MA takiej opcji WOGOLE!!! Nie to,ze JEST NIEAKTYWNA - NIE MA!
Ufff...sorry, ze krzycze, ale wydaje mi sie, ze pisalem jasno. Ktos jeszcze nie rozumie?
tomir

Postautor: tomir » 09 lipca 2002, 09:43

Dodam jeszcze, ze chodzi o Windows 98 PL (w domysle: pierwsza edycja). Nie napisalem dokladnie na poczatku, ale nie napisalem tez, ze Win98PL SE.
Moze to ma znaczenie? A moze wersja sterownika drukarki... :roll:
tomir

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite