Logowanie do Inteligo
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Logowanie do Inteligo
Przeglądarka: -
Witam,
czy może ktoś mi wyjaśnić, dlaczego nie mogę się zalogować przy pomocy Mozilli (0.9.8PL) do Inteligo (https://secure.inteligo.com.pl/wmc/web). Po wpisaniu identyfikatora i hasła, w odpowiedzi dostaję komunikat o błędzie komunikacji. Z konkurencji (Opera, IE) wszystko idzie OK...
Mozilla 0.9.8PL, Sun Java 1.4.0 (plugin dla Netscape 6.0)
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Arek
czy może ktoś mi wyjaśnić, dlaczego nie mogę się zalogować przy pomocy Mozilli (0.9.8PL) do Inteligo (https://secure.inteligo.com.pl/wmc/web). Po wpisaniu identyfikatora i hasła, w odpowiedzi dostaję komunikat o błędzie komunikacji. Z konkurencji (Opera, IE) wszystko idzie OK...
Pozdrawiam,
Arek
- ArekG
- Z nami od: 08 lutego 2002, 20:44
Logowanie do Inteligo
ArekG pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Arek
Cześć
Też mam problemy z łączeniem się na strony przez https
- rowers
- Z nami od: 07 lutego 2002, 00:30
Logowanie do Inteligo
Czy problemy z tymi stronami występują również w angielskiej wersji Mozilli? Jeżeli tak, proponuję zgłoszenie błędu na Bugzilla helper. W chwili obecnej Mozilla ma trochę problemów ze stronami zabezpieczonymi - lista błędów.
Pozdrawiam piotr
Pozdrawiam piotr
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Logowanie do Inteligo - nadal problemy
Witam,
problem nadal występuje w angielskiej wersji 0.9.9 (nainstalowanej na 0.9.8PL). Czyzby czas napisac info o bugu, jak podpowiedział Piotr?
Pozdrawiam,
Arek
problem nadal występuje w angielskiej wersji 0.9.9 (nainstalowanej na 0.9.8PL). Czyzby czas napisac info o bugu, jak podpowiedział Piotr?
Pozdrawiam,
Arek
- ArekG
Re: Logowanie do Inteligo - nadal problemy
ArekG pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Arek
Hmmm... Można zgłosić bug w module ewangelizacji - bo jedno jest pewne, to Inteligo zawalił sprawę... Przy testowaniu próbowałem się zalogować Mozillą jak i Netscape 4.x - i nic ten sam błąd. Może zrobić podstronę ze spisem banków i sklepów internetowych, które obsługują Mozillę? Z mojej strony mogę powiedzieć, że WBK24 oraz mBank działa ok
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
GmbH pisze:Przy testowaniu próbowałem się zalogować Mozillą jak i Netscape 4.x - i nic ten sam błąd.
Hmm... (że zacytuję
Więc nie jestem taki przekonany, że to sprawa Inteligo. Zresztą chyba w wersjach wcześniejszych (o ile dobrze pamiętam - 0.9.7) logowanie szło...
Wieczorem sprawdzę na mandake'owej wersji (chyba) 0.8...
Pozdrawiam,
Arek
mozilla 0.9.9PL, JRE 1.4.0, Win98SE
- Gość
Anonymous pisze:Wieczorem sprawdzę na mandake'owej wersji (chyba) 0.8...
Witam,
no i mam 'zagwozdkę'... Linuksowe wersje Mozilli (Mandrake 8.0, Mozilla 0.9.8PL, 0.9.9PL, JRE 1.4.0) wchodzą bez problemów do Inteligo... Windowsowa 0.9.9PL nie chce.
I co z tym fantem zrobić???
Pozdrawiam,
Arek
- ArekG
ArekG pisze:no i mam 'zagwozdkę'... Linuksowe wersje Mozilli (Mandrake 8.0, Mozilla 0.9.8PL, 0.9.9PL, JRE 1.4.0) wchodzą bez problemów do Inteligo... Windowsowa 0.9.9PL nie chce.
Hmmm... Dziwne, bardzo dziwne... Być może Inteligo sprawdza informację UserAgent i ta z Windowsa nie przechodzi testu. Wydaje mi się, że najlepiej było by to zgłosić na Bugzilli w module Tech Evangelization -> Central Europe
Btw. PSM sainstalowany?
- GmbH
GmbH pisze:Wydaje mi się, że najlepiej było by to zgłosić na Bugzilli w module Tech Evangelization -> Central Europe
OK... wejdę tam i zobaczę, o co chodzi w Bugzilli (jeszcze mnie tam nie widzieli
GmbH pisze:Btw. PSM sainstalowany?
Zainstalowany, ale niezależnie, czy hasło jest pamiętane, czy nie - efekt jest taki sam.
Pozdrawiam,
Arek
- ArekG
ArekG pisze:wejdę tam i zobaczę, o co chodzi w Bugzilli
Zgłosiłem buga pod numerem 130677.
Pozdrawiam,
Arek
- Gość
Anonymous pisze:Zgłosiłem buga pod numerem 130677.
Oczywiście to byłem ja... nie żaden anonymous;-)
Z pozdrowieniami,
Arek
- ArekG
Anonymous pisze:Zgłosiłem buga pod numerem 130677.
Dzieki, może coś wymyślą na to... Prawdopodobnie jednak to jest coś z Inteligo - być może z wykrywaniem przeglądarki:
1. Logowałem się rano (ID, hasło wymyślone, Mozilla i Netscape 4.x): Błąd komunikacji
2. Po południu (około 16): Błąd logowania - czyli wszystko poszło ok bo ID i hasło było nieprawidłowe
3. Wieczorem (po Twojej ostatniej odpowiedzi) - znowu błąd komunikacji
- GmbH
GmbH pisze:Z mojej strony mogę powiedzieć, że WBK24 oraz mBank działa okRównież Merlin (z autoryzacją przez Polcard) działa
LukasBank działa (używam 0.9.9Pl na SuSE 7.3 mocno updateowanym.
pzdr
Wafel
- wafel
- Z nami od: 24 lutego 2002, 12:55
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite