MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Usuwanie

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Usuwanie

Postautor: pzpsion » 28 czerwca 2002, 09:07

Przeglądarka: -

w wersji 1.1 A występują u mnie problemy z usuwaniem wiadomości i wówczas Mozilla wymaga restartu aby cokolwiek dało się dalej zrobić
pzpsion

Z nami od: 28 czerwca 2002, 09:00

Re: Usuwanie

Postautor: E2rd » 28 czerwca 2002, 16:45

pzpsion pisze:w wersji 1.1 A występują u mnie problemy z usuwaniem wiadomości i wówczas Mozilla wymaga restartu aby cokolwiek dało się dalej zrobić

Całkowitego restartu?
Znalazłem coś w Bugzilli: bug 151531 - nie daje się przenosić wielu wiadomości między folderami oraz bug 150716 - funkcja Compact Folders "wiesza się". Jednak opis tam mówi, że te operacje po prostu się nie wykonują (nie przenosi wiadomości, nie czyści folderów), ale Mozilla działa (np. w browserze można coś zrobić, zamknąć się da...). Jeśli możesz zamknąć Mozillę, to pewnie chodzi właśnie o te błędy. Zostały naprawione 2002-06-14, następna wersja powinna działać. :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Gość » 01 lipca 2002, 08:02

Mozilla wymaga kompletnego zamkniecia
Gość

Re: Usuwanie poczty

Postautor: E2rd » 01 lipca 2002, 11:29

Anonymous pisze:Mozilla wymaga kompletnego zamkniecia

To znaczy:
- czy daje się zamknąć krzyżykiem?
- czy menu w poczcie lub browserze działa (w szczególności, czy da się zamknąć przez Plik -> Zakończ?
- czy okno Mozilli się odświeża po przykryciu innym?

Z drugiej strony: Możesz podać jakieś kroki, które zawsze powodują błąd?

Z trzeciej: Spróbuj skasować pliki .msf i sprawdzić, czy zacznie działać. Pliki znajdują się w katalogu profilu (patrz artykuł o profilach).
E2rd
Moderator

Usuwanie mailii - problem

Postautor: Vojtas » 19 lipca 2002, 09:23

Witam!

U mnie (Mozilla 1.1A win) też występuje problem, gdy zaznaczę kilka wiadomości i nacisnę Delete/Usuń. Kurier Poczty da się normalnie zamknąć krzyżykiem, ale ciągle coś "miesza" i w zasadzie nie da się z niego korzystać. (kasowanie wiadomości pojedynczo działa OK).

Pomaga dopiero restart...
Vojtas

Re: Usuwanie mailii - problem

Postautor: pbartecki » 19 lipca 2002, 18:17

Proszę utworzyć nowy profil i spróbować, czy da się powtórzyć ten błąd. Jeśli tak, proszę go opisać w Mantisie. podając szczegóły swojego systemu i przeglądarki.
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Re: Usuwanie mailii - problem

Postautor: E2rd » 19 lipca 2002, 23:39

Jak dla mnie, opis podany przez Vojtasa wyczerpuje znamiona :wink: buga Bugzilla-151137, który został rozwiązany jako "u mnie działa" dnia 2002-06-14 z podejrzeniem, że rozwiązało go poprawienie buga Bugzilla-150716...
Może lepiej poczekać na 1.1beta i testować na nowej wersji - w niej powinno już działać. Przy okazji - ktoś wie, kiedy wreszcie będzie? Jest już 3 dni po terminie! :wink:
E2rd
Moderator

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite