Wiem, że narazie nie da się zmienić w programie listy folderów, ale mam kilka pytań.
1. Czy to normalne, że w katalogi Mail mam foldery Local Folders i Local folders-1? Dodam, że katalog profilu mam od początku (od wersji 1.0aPL), a mozillę zmieniałem jak tylko wyszła jakaś nowa wersja (nawet testowa). W tej chwili w preferencjach jest napisane, że katalogiem dla folderów lokalnych jest Local Folders, podczas gdy wszystkie maile są w Local folders-1! Jak wyrżnę Local folders-1 i przeniosę maile do Local folders, to nie mam dostępu do folderów lokalnych! strasznie to dziwne.
2. Czy edycja prefs.js pod kątem zmiany kolejności folderów jest możliwa?
3. czy jak spakuję folder Mail i odłożę w bezpieczne miejsce, a następnie wyrżnę katalog profilu i mozille, zainstaluje ją ponownie, to czy po konfiguracji kont (w mojej kolejności) mogę rozpakować wcześniejsze maile do odpowiednich folderów w nowym uporządkowanym katalogu Mail?
Lista folderów pocztowych w mozilli i na dysku
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
W tym pliku są wszystkie ustawienia użytkownika,.. poza tym są tam również ustawienia poszczególnych kont w tym ich kolejność (server 1, identity (tożsamosc) 1 itp.) Wiec prawdopodobnie można pozmieniac (uwaznie) numerki i kolejność kont powinna sie zmienic.
Polecam skompresowanie i zabezpieczenie katalogu profilu (na pewno można sobie odpuscic cache) - nie wiadomo kiedy może się przydać
Oczywiście wszystkie ustawienia, pocztę itp można z takiej kopii odtworzyć wgrywając pliki do nowo utworzonego profilu.
Polecam skompresowanie i zabezpieczenie katalogu profilu (na pewno można sobie odpuscic cache) - nie wiadomo kiedy może się przydać
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite