Czy są zaimplementowane filtry dla serwerów news? Jeśli są to jak do nich dotrzeć.
A jeśli ich nie ma - gdzie zgłosić propozycję do zrobienia kf'a i filtrów - tutaj można na MozilliPL czy na Mozilli.org?
Co z filtrami w mozilli mail?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Co z filtrami w mozilli mail?
Przeglądarka: -
kamilko pisze:Czy są zaimplementowane filtry dla serwerów news?
Nie. Jest tylko "zabijanie wątku" - ta funkcja oznacza wszystkie nowe niusy w wątku jako przeczytane. Trochę mało, nie?
kamilko pisze:A jeśli ich nie ma - gdzie zgłosić propozycję do zrobienia kf'a i filtrów - tutaj można na MozilliPL czy na Mozilli.org?
Hehe, propozycja zrobienia filtrów do niusów została zgłoszona prawie 3 lata temu w Bugzilli
Faktem jest, że nie odbyła się chyba nawet dyskusja, co te filtry powinny umieć.
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: -
E2rd napisał:
> Nie. Jest tylko "zabijanie wątku" - ta funkcja oznacza wszystkie nowe niusy w wątku jako przeczytane.
> Trochę mało, nie?
Tak - zwłaszcza, że czasami to poprostu dziwnie działa - jeśli np nie uzywa się wątkowania tylko ma płaski widok nagłówków.
E2rd napisał:
> Jak dla mnie, wystarczyłby na początek KillFile - i to taki, który tylko oznacza jako przeczytane.
> Zresztą podejrzewam, że to dałoby się łatwo zaimplementować - w końcu działałby bardzo podobnie do wspomnianego ignorowania wątku...
Wydaje mi się, że można by to jeszcze łatwiej zrobić - przecież Mozilla potrafi zbierać adresy z wysyłanych, odbieranych maili i wysyłanych na grupy dyskusyjne. Nic prostszego chyba jak wykorzystać ten mechanizm i dodać tylko zablokowanie ściągania nagłówków które zawierają dane adresy.
W zasadzie to dziwne to jest - bo filtry są dla zwykłych maili a dla niusów nie ma - a to jest teoretycznie łatwiejsze do zrobienia.
> Nie. Jest tylko "zabijanie wątku" - ta funkcja oznacza wszystkie nowe niusy w wątku jako przeczytane.
> Trochę mało, nie?
Tak - zwłaszcza, że czasami to poprostu dziwnie działa - jeśli np nie uzywa się wątkowania tylko ma płaski widok nagłówków.
E2rd napisał:
> Jak dla mnie, wystarczyłby na początek KillFile - i to taki, który tylko oznacza jako przeczytane.
> Zresztą podejrzewam, że to dałoby się łatwo zaimplementować - w końcu działałby bardzo podobnie do wspomnianego ignorowania wątku...
Wydaje mi się, że można by to jeszcze łatwiej zrobić - przecież Mozilla potrafi zbierać adresy z wysyłanych, odbieranych maili i wysyłanych na grupy dyskusyjne. Nic prostszego chyba jak wykorzystać ten mechanizm i dodać tylko zablokowanie ściągania nagłówków które zawierają dane adresy.
W zasadzie to dziwne to jest - bo filtry są dla zwykłych maili a dla niusów nie ma - a to jest teoretycznie łatwiejsze do zrobienia.
- kamilko
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite