No właśnie - jak?
Bo jest coś na co czekałem od pierwszego kontaktu z Mozillą - wyszedł nowy FlashPalyer obsługujący standart Mozilli do komunikacji JavaScriptu z PlugInem. (taki nowy LiveConnect znany z NN4.x)
Playera pobrałem - i faktycznie działa bo w NN6.2 chodzi jak trzeba (np. ford.de) - ale jest problem bo nie chce to się zainstalować w MozilliPL 1.1 Beta....
Wiecej na ten temat jest TU.
Jak skutecznie zainstalować Flash player?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Jak skutecznie zainstalować Flash player?
Przeglądarka: -
- dls
- Z nami od: 12 maja 2002, 20:12
Re: Jak skutecznie zainstalować Flash player?
Niestety jeśli nie zainstalowałeś uprzednio Netscape 7PRX to instalator Macromedii nie skopiuje odpowiedniego pliku flashplayer.xpt do katalogu components Mozilli.
Jeśli w systemie zainstalowany jest Nescape należy przegrać plik flashplayer.xpt z katalogu components do katalogu Mozilla/components
Poza tym należy upewnić się, że używana jest najnowsza wersja Flash Playera (numer rewizji 6.0.40) otwierając stronę Pomoc > O wtyczkach.
Holger był na tyle miły, że umieścił ten plik na swojej stronie.
Jeśli w systemie zainstalowany jest Nescape należy przegrać plik flashplayer.xpt z katalogu components do katalogu Mozilla/components
Poza tym należy upewnić się, że używana jest najnowsza wersja Flash Playera (numer rewizji 6.0.40) otwierając stronę Pomoc > O wtyczkach.
Holger był na tyle miły, że umieścił ten plik na swojej stronie.
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
pbartecki pisze: Jeśli w systemie zainstalowany jest Nescape należy przegrać plik flashplayer.xpt z katalogu components do katalogu Mozilla/components
Dzięki
Już raz próbowałem tego sposobu i wówczas nie przyniosło to efektu.
Teraz było podobnie i już chciałem pisać że nie działa - ale odpaliłem drugi raz - wyczyściłem kesza i działa jak trzeba.
Niezapomnijcie w następnej wersji mozilliPL podłączycie ten nowy player...
Ja sam używam często tej metody i moim zdaniem jest to bardzo istotne.
Jedyne co mi jeszcze przeszkadza w kwestii "Mozilla i Flash" to problemy przy większej ilości aktynych flashów na stronie - u mnie Mozilla się wtedy dławi i doprowadza czasem do zwisu.
- dls
- Z nami od: 12 maja 2002, 20:12
dls pisze:Jedyne co mi jeszcze przeszkadza w kwestii "Mozilla i Flash" to problemy przy większej ilości aktynych flashów na stronie - u mnie Mozilla się wtedy dławi i doprowadza czasem do zwisu.
a u mnie system sie zamula, czasami calkowicie wtedy pozostaje tylko reset (win me)
- Gość
hmm
http://download.macromedia.com/pub/shoc ... taller.exe
u mnie dziala swietnie
wystarczy sciagnac exe i odpalic fp6
ide poszukam jeszcze tego d^%**^% przewijania kulkiem w bok i bedzie extra
u mnie dziala swietnie
ide poszukam jeszcze tego d^%**^% przewijania kulkiem w bok i bedzie extra
- YankeS
- Z nami od: 06 sierpnia 2002, 00:39
• Strona 1 z 1