Panowie i Panie!
Wczoraj nadinstalowalem wersje 1.1 na 1.0
Wszystko chodzilo pieknie. Ale...
No wlasnie, po koniecznym niestety resecie komputera, z przegladarki jak i Kuriera zniknęły wszystkie ustawienia, poczta, zakładki.
Co ciekawe zniknely tez zakładek foldery "firmowe" mozilli oraz podręczne, wyswietlane na pasku...
Gdzie tkwił mój błąd, jak moge to ewentualnie odzyskac?
Pozdrawiam
Mozilla i znikajacy punkt ;->
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Mozilla i znikajacy punkt ;->
Przeglądarka: -
reed pisze:Gdzie tkwił mój błąd, jak moge to ewentualnie odzyskac?
Czy aby nie używałeś opcji szybkiego startu?
- quiris
- Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53
Zawsze należy odinstalować poprzednią wersję Mozilli przed instalacją nowej.
Proszę sprawdzić, czy w katalogu profilu jeszcze coś zostało (pliki książki, prefs.js prefs.bak) być może został utworzony nowy profil?
Proszę sprawdzić, czy w katalogu profilu jeszcze coś zostało (pliki książki, prefs.js prefs.bak) być może został utworzony nowy profil?
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
dzieki za informacje.
Na szczescie przezornie skopiowalem profil z 1.0, odinstalowalem obydwie wersje, skasowalem to co pozostalo i zainstalowalem 1.1
Poczte udalo mi sie odzyskac. Gorzej z zakładkami, z tym nie moge sobie poradzic. Jesli mógłbym prosić o info w jakich plikach się znajdują i czy wystarczy samo ich przekopiowanie - bede dzwieczny
A, mam tez pytanie dot. linkow zawartych np. w mailach, Mozilla ich nie otwiera, wlacza sie IE (wrrrrrrr), musze je recznie skojarzyć???
Pozdrawiam
Na szczescie przezornie skopiowalem profil z 1.0, odinstalowalem obydwie wersje, skasowalem to co pozostalo i zainstalowalem 1.1
Poczte udalo mi sie odzyskac. Gorzej z zakładkami, z tym nie moge sobie poradzic. Jesli mógłbym prosić o info w jakich plikach się znajdują i czy wystarczy samo ich przekopiowanie - bede dzwieczny
A, mam tez pytanie dot. linkow zawartych np. w mailach, Mozilla ich nie otwiera, wlacza sie IE (wrrrrrrr), musze je recznie skojarzyć???
Pozdrawiam
- reed
reed pisze:A, mam tez pytanie dot. linkow zawartych np. w mailach, Mozilla ich nie otwiera, wlacza sie IE (wrrrrrrr), musze je recznie skojarzyć???
A czy Mozilla jest domyslna przegladarka w systemie?
Jesli tak to powinna startowac, jesli nie to trzeba uczynic ja domyslna
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
quiris pisze:reed pisze:Gdzie tkwił mój błąd, jak moge to ewentualnie odzyskac?
Czy aby nie używałeś opcji szybkiego startu?
Ja osobiście aktualizowalem Mozille 1.0 na 1.1b i wszystko jest ok. Nie odinstlallowywalem starej wersji tylko zainstalowalem nowa na stara i wszystko chodzi dobrze. uzywam rowniez szybkiego uruchamiania i nie mam z Mozilla najmniejszych problemow.
Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow Mozilli.
- MaxeM!
- Z nami od: 13 sierpnia 2002, 19:07
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite