Witam !
Mam male pytanlo co do Menadzera Haseł w Mozzili. Czy konieczne jest logowanie się na proxy za każdym razem(ISA server). Czy możliwe jest jednorazowe wpisanie hasła bez ponownego wpisywania go przy kazdorazowym uruchomieniu Mozilli. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Mozilla i proxy
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
Mmmm, proxy z autenytykacją - fascynujące. Możesz prosze napisać trochę wiecej jak to działa? Czy przy pierwszym połączeniu proxy wysyła 407 Proxy Authentication Required i Mozilla odpala okienko do wpisania username i password jak przy Basic Authentication?
==
Gabriel
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
Re: Mozilla i proxy
Przeglądarka: -
Fiodor pisze:Mam male pytanlo co do Menadzera Haseł w Mozzili. Czy konieczne jest logowanie się na proxy za każdym razem(ISA server). Czy możliwe jest jednorazowe wpisanie hasła bez ponownego wpisywania go przy kazdorazowym uruchomieniu Mozilli.
Nie jestem pewien na 100%, ale po krótkim zbadaniu sprawy wygląda na to, że nie jest to w tym momencie możliwe. Wynika to stąd, że Password Manager w ogóle nie obsługuje uwierzytelniania na poziomie protokołu HTTP. W szczególności zgłoszony jest RFE #117592 postulujący obsługe Basic Auth przez Password Manager.
Wpiszę sobie obsługę Proxy Authentication na listę todo Proctora, ale nie obiecuję że coś z tego będzie
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite