MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

problemy z wersja jezykowa - wiem ze juz bylo...

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

problemy z wersja jezykowa - wiem ze juz bylo...

Postautor: WalDo » 11 września 2002, 10:09

Przeglądarka: -

Przeczytalem sobie uwaznie wszelkie posty dot. wersji jezykowej, ale jakos nie bardzo rozumiem.
Pobralem z mozillapl.org 13MB instalki pod Win Mozilli 1.1
Mam problem ten sam, ktory opisywal Petec. Troche po polsku troche po angielsku. Zastosowalem sie do wszystkich porad tzn.
- skasowalem chrome.rdf - co z tego jesli znowu sie pojawil, i znowu mam wersje polsko-angielska :(

- pliku xul.mfl nie mam nigdzie na zadnym dysku

- przeczytalem cos takiego: "...zmienić język na angielski (raz dla Lang, restart i następna zmiana dla Reg) a później tak samo dla PL..." co to znaczy raz dla Lang a raz dla Reg. Opcje languages znalazlem w "preferences" w "Navigator" i w "Languages and content Pack". Z "Navigator" usunalem wszystkie pakiety i nic tzn.dalej to samo :D . W "Languages...." nic nie moge zrobic co najwyzej podswietlic sobie ktoras wersje jezykowa :(

Sciagnalem pakiet Lang-PL-Build-ID-1.1.xpi - tylko kto mi powie jak to zainstalowac ??? Wyglada jak zwykle archiwum, ale gdzie i czy w ogole to rozpakowac ???

Na domowym kompie nie mam problemow - wszystko jest po polsku, fakt ze i winMe ma polski.
Problemy sa w firmie na NT4.0 Workstation wersja anglojezyczna (Od razu mowie ze instalowalem jako administrator lokalny i opcje zmieniam i sprawdzam tez jako lokalny admin)

Kto wie co z tym fantem mozna jeszcze zrobic ?

Pozdrawiam,

Waldek
WalDo

Z nami od: 11 września 2002, 09:49

Postautor: x » 11 września 2002, 10:39

Ja wykasowałem wszystkie pliki .jar zawierające w nazwie en (czyli skrót od english) i US. Od tej pory wszystko jest po polsku.
x

Postautor: Gość » 11 września 2002, 10:59

Aha , faktycznie :) wykasowanie pomoglo. Dzieki.

A przy okazji ktora polska wersja mozilli 1.1 pod Win jest sluszniejsza???
Mozilla-PL-Windows-Installer-Build-ID-1.1.exe - 13.444.832 bajtow
czy tez:
mozilla-win32-1.1-plPL-installer.exe - 11.946.208 bajtow.

Wieksza z mozillapl.org a mniejsza z mozilla.org

Pozdrawiam,

waldek
Gość

Postautor: pbartecki » 11 września 2002, 11:11

Wersja, ktora jest na mozilla.org zawiera tylko tłumaczenie.

Wersja, która jest do pobrania z mozillapl.org jest osobną dystrybucją Mozilli, zawierającą kilka ciekawych dodatków - oraz poprawki kosmetyczne niektórych błędów z mozilla.org
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite