MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak tam ze stabilnością Mozilli 1.1 ?

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Jak tam ze stabilnością Mozilli 1.1 ?

Postautor: Roman Sąsiada » 03 września 2002, 07:54

Przeglądarka: -

... bo u mnie dosyć często (powiedzmy po 30 minutach intensywnego surfowania) wysypuje się - testowane na dwóch amszynach (praca + dom), instalacja oczywiście po wyrzuceniu Mozilli 1.0 i usunięciu katalogu instalacyjnego. Zastanawiam się, czy nie wywalić również profilu - może jakieś śmieci po poprzednich wersjach tak brużdżą - i nie zacząć wszystkiego od nowa... Jakieś propozycje ?
Roman Sąsiada

Re: Jak tam ze stabilnością Mozilli 1.1 ?

Postautor: pbartecki » 03 września 2002, 08:41

Ja pracuje na Linuksie - przeglądarka pracuje prawie cały czas, nie mam żadnych zawieszeń przeglądarki. To wszystko na stosunkowo świeżym profilu. Odnowienie profili może pomóc.
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Postautor: Konrad » 03 września 2002, 13:25

Tez ani pod Win ani pod Lin nigdy nie mialem zadnych problemow (ostatni przypadek to chyba wersja 0.9.7, angielska; mowie o stabilnych)
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: rowers » 10 września 2002, 22:53

Od czasu kiedy mam 1.1 uruchamia mi się dłużej a czasem wogóle, tzn. pojawia się splashscreen i mieli dyskiem. Musze zamknąć mozillę.exe (WinXP) i uruchomić na nowo :( Podczas pracy jest stabilna.
rowers

Z nami od: 07 lutego 2002, 00:30

Postautor: Gość » 12 września 2002, 13:15

U mnie działa jak złoto, zarówno na NT4Sp6a (praca) i na W2kSp2 (dom).
Gość

Postautor: KLAPEK » 12 września 2002, 13:46

Skoro tak ladnie wam 1.1 smiga, to moze zdecyduje sie i zainstaluje u siebie :lol:
Obecnie uzywam 1.0 i bardzo sobie chwale, chcialem przejsc od razu na 1.1, ale pojawialy sie glosy o niestabilnosci, bledach, ktorych nie bylo w 1.0, wiec sie powstrzymywalem ;). No ale skoro u Was /wiekszosci z Was ;)/ zadnych problemow nie ma - to wrzuce u siebie i potestuje 8)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: KLAPEK » 14 września 2002, 18:30

KLAPEK pisze:Skoro tak ladnie wam 1.1 smiga, to moze zdecyduje sie i zainstaluje u siebie :lol:
Obecnie uzywam 1.0 i bardzo sobie chwale, chcialem przejsc od razu na 1.1, ale pojawialy sie glosy o niestabilnosci, bledach, ktorych nie bylo w 1.0, wiec sie powstrzymywalem ;). No ale skoro u Was /wiekszosci z Was ;)/ zadnych problemow nie ma - to wrzuce u siebie i potestuje 8)

OK, zainstalowalem 1.1 8) i... wszystko jak na razie pieknie smiga, poza tym bylem pozytywnie zaskoczony tym iz Mozzi sama wyszukala i zainstalowala wtyczki - nie musialem recznie wrzucac do Plugins ani Javy, ani QuickTime ani Adoba :lol:
Mam tylko pytanie odnosnie ikonki w QL /szybkim starcie/; wiem ze bylo juz dyskutowane, ale dlaczego wyglada ona tak jakby byla narysowana 2-3 kolarami, nie wiem jak to poprawnie okreslic ;), ale w porownaniu z innymi jest ona taka niewidoczna - po blizszym wpatrzeniu widac glowe potwora jasnoczerwona z jasnoszarym na bialym tle; zupelnie sie nie umywa do waszej /fullcolor/ favicon na stronie mozillapl
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: Gepard » 16 września 2002, 18:32

Mozillę 1.1 mam od niedawna i pracuje stabilnie pod Windows 98. Wszystkie potrzebne wtyczki są zainstalowane. Jeśli chodzi o Javę, to nie było żadnych kłopotów z jej instalacją ani z użytkowaniem (przeglądarki nie wywaliło) .
Pozdrawiam
Gepard
:D
Gepard

Z nami od: 21 czerwca 2002, 17:13

Postautor: KLAPEK » 16 września 2002, 19:46

Gepard pisze:Mozillę 1.1 mam od niedawna i pracuje stabilnie pod Windows 98. Wszystkie potrzebne wtyczki są zainstalowane. Jeśli chodzi o Javę, to nie było żadnych kłopotów z jej instalacją ani z użytkowaniem (przeglądarki nie wywaliło) .
Pozdrawiam
Gepard
:D

Faktycznie, chodzi stabilniej niz 1.0 :lol: , zero problemow z Java na czatach, przy 1.0 potrafilo zamrozic system i dopieroctrl+alt+del+zakonczenie Mozzi odmrazal, teraz wszystko super /przy tej samej wersji Javy/. Zeby jeszcze po wyjsciu z 'javovej' ;) strony dalo sie zamknac ikonke javy z traya bez zamykania Mozzi - bylby mniut ;)
Ogolnie duzo lepiej i stabilniej chodzi,, polecam wszystkim przesiadke z 1.0 na 1.1. 8)
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite