MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Błąd

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Błąd

Postautor: Maq » 17 września 2002, 13:11

Przeglądarka: -

W czasie wysyłania mail'i wyskakuje mi błąd:
Obrazek
Błąd wyskakuje jak wysyłam z jednego konta, z którego kiedyś nie było tego problemu
Czy może mi ktoś powiedzieć co to błąd.
Skontaktowałem się z administratorem mego maila i powiedział mi że nie wie co to za bląd

Z góry wielkie dzięki!
Maq

Re: Błąd

Postautor: Konrad » 17 września 2002, 13:26

Maq pisze:W czasie wysyłania mail'i wyskakuje mi błąd:
Obrazek

afaik uzywasz innego konta do wysylania a innego do dobierania. tzn domyslnym Twoim kontem jest owe konto na o2.pl. ponadto masz jeszcze w Mozilli ustawiana obsluge innego konta, zalozmy na onecie, ale bez sprawcyzowania dla tego konta serwera poczty wychodzacej (smtp). w takim wypadku poczta z onetu probuje isc przez smtp okreslony dla o2 i ten ostatni krzyczy, ze nie obsluguje onetu.

albo tez w druga strone (co jest bardziej precyzyjne).

rozwiazanie:
sprawdz co masz w edit> mail&news... w advanced dla kazdego z kont (jaki serwer smtp). postaraj sie by byl to odpowiedni serwer dla danej domeny

czuje ze calosc niezle zamotalem :)
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: Maq » 18 września 2002, 19:53

Tylko zamiast tego adresu maqr@o2.pl pisze adres na który piszę nie z którego wysyłam

Przypuśmy że wysyłam na mail'a:
malpa@malpa.pl

to wypisze się zamiast maqr@o2.pl malpa@malpa.pl
Maq

Postautor: Konrad » 18 września 2002, 20:49

Maq pisze:Przypuśmy że wysyłam na mail'a:
malpa@malpa.pl

to wypisze się zamiast maqr@o2.pl malpa@malpa.pl

mialem cos chyba takiego ale bardzo dawno temu. tu tez pomagala zmiana serwera nntp. jak mi sie to pojawialo w oknie edycji listu na gorze z listy wyboru 'wyslij z' wybieralem inne konto jakie mam skonfigurowane.

czemu sie tak dzieje: nie wiem, niech powie ktos madrzejszy. sugerujeac sie 'relaying danied' zgaduje ze to moze byc wina serwera
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: Maq » 19 września 2002, 09:42

Gadaem z administratirem q-serwer.net z którego nie mogę wysłać i powiedział mi żeby pobawiłem się w ustawieniach programu pocztowego bo nie wiedzą co to jest, tak jak mówisz jak wysyłam z innego konta to wysyła normalnie. a najlepsze to że jeszcze niedawno nie miałem problemów z wysyłaniem przez q-serwer.net
Maq

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite