MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Tlumaczenie zakladki na panelu LINUX

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Tlumaczenie zakladki na panelu LINUX

Postautor: KLAPEK » 01 października 2002, 19:14

Przeglądarka: -

W linuxie gdy otworze kilka okienek Mozizi pojawia sie zakladka zarzadzajaca ich wyborem z napisem:
Navigator:browser
Moze by tak spolszczyc ta nazwe np na /najprostsze/: Nawigator: /wybór/ okienka :roll:
Linux, KDE, Mozilla 1.2a PL
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Re: Tlumaczenie zakladki na panelu LINUX

Postautor: Jacek » 01 października 2002, 19:29

KLAPEK pisze:Navigator:browser
Moze by tak spolszczyc ta nazwe np na /najprostsze/: Nawigator: /wybór/ okienka :roll:
Linux, KDE, Mozilla 1.2a PL

Ja jestem za :)
A tak przy okazji, to mozna byloby od razu przetlumaczyc w Edycja->Preferencje (moze lepiej brzmialoby: Ustawienia?)->Zaawansowane->Inspektor DOM :roll:

Jacek
Jacek

Z nami od: 01 lipca 2002, 22:20

Postautor: GabrielBaines » 01 października 2002, 19:57

Jacek pisze:
Preferencje (moze lepiej brzmialoby: Ustawienia?)

Zdecydowanie sie nie zgadzam. Preferences to są preferencje, a nie żadne tam ustawienia. Pomysł wziął się pewnie stąd, że w IE preferencje nazwano właśnie settings/ustawienia. Proponuję jednak nie przenosić bezkrytycznie pomysłów Microsoftu do Mozilli. Jak juz wielokrotnie pisano na tym forum, IE nie jest żadnym standartem. Także, jeśli chodzi o interfejs użytkownika.
==
Gabriel
GabrielBaines
Moderator

Z nami od: 05 marca 2002, 21:42

Postautor: Jacek » 02 października 2002, 19:42

GabrielBaines pisze:Zdecydowanie sie nie zgadzam. Preferences to są preferencje, a nie żadne tam ustawienia.

Oki, oki - tylko nie krzycz :wink:
No wlasnie dlatego zapytalem o to, bo Preferencje kojarza mi sie bardziej z angielskim niz polskim :-?
GabrielBaines pisze:Pomysł wziął się pewnie stąd, że w IE preferencje nazwano właśnie settings/ustawienia. Proponuję jednak nie przenosić bezkrytycznie pomysłów Microsoftu do Mozilli. Jak juz wielokrotnie pisano na tym forum, IE nie jest żadnym standartem. Także, jeśli chodzi o interfejs użytkownika.

Alez ja nie chce zeby cokolwiek przenosic z IE. A ze IE nie jest standardem, to chyba wszyscy tu obecni o tym wiemy. Dla mnie to moze nazywac sie dowolnie inaczej. Ale preferencje, to tak samo jak ksero - przeniesienie i zmiana pisowni z angielskiego :(
Ale jesli nie chcecie, to niech zostanie...

Jacek
Jacek

Z nami od: 01 lipca 2002, 22:20

Postautor: hADeSik » 02 października 2002, 21:56

Hmm... Jeśli preferuję Mozillę to znaczy, że mogę mieć preferencje...
Skoro jest to polskie słowo, a nie 'spolszczenie' obcojęzycznego słówka to nie widzę przeszkód aby tego używać ;)
hADeSik
Moderator

Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite