czesc !!
nie lubie flasha -- a konkretnie reklam we flash-u -- nie odsc ze musze je pobierac to jeszcze pozera moc obliczeniowa procesora ( slaby komp wiec flas potrafi zabra 50 % czasu procesora ) .
1. jak w mozilli usunac flasha ?? ( w netscape podczas instalacji wystarczylo odznaczyc ten komponent ) .
2. spodobala mi sie funkcjia "gest" -- sterowanie za pomoca myszki czy da sie ten skladnik przeniesc do netscape ??? ( netscape to przeciez to samo co mozilla )
e404
flash w mozilliPL
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: flash w mozilliPL
Przeglądarka: -
e404 pisze:2. spodobala mi sie funkcjia "gest" -- sterowanie za pomoca myszki czy da sie ten skladnik przeniesc do netscape ??? ( netscape to przeciez to samo co mozilla )
Nooo... hm... to chyba jednak nie jest tak do końca to samo - poszukaj sobie jakiejś tabelki z różnicami. Gesty to chyba właśnie jedna z tych różnic. A tak na marginesie - po co chcesz przenosić gesty do Netszkapy, skoro w twoim mniemaniu to to samo, co Mozia?
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Porównanie jest w odpowiednim artykule: Mozilla.org, MozillaPL oraz Netscape - czy to ta sama przeglądarka? w dziale Pomoc...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
e404 pisze:1. jak w mozilli usunac flasha ?? ( w netscape podczas instalacji wystarczylo odznaczyc ten komponent ) .
w katalogu */mozilla/plugins znajdz plik ktory wyglada jak cos zwiazanego z flashem i przenies gdzie indziej. zobacz jak Mozia sie zachowa
- Konrad
- Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38
dzieki -- pomoglo
a wrazenie ze netscape i mozilla to to samo powstalo po 5 minutach pracy z mozilla ( oba programy maja te same bledy nawet )
oto przyklad
1.w widok--ukryj/pokaz-- odznaczam "pasek narzedzi nawigacyjnych"
2. zamykam przegladarke
3.otwieram przegladarke ( mozille lub netscape 7.0 )
4. ponownie w menu zaznaczam "pasek narzedzi nawigacyjnych" -- pojawia sie miejsce gdzie wpisuje adres -- i nic . jezeli byla ustawiona strona startowa to conajwyze ta strona sie przeladuje !!!!
znacie ten blad ???
e404
a wrazenie ze netscape i mozilla to to samo powstalo po 5 minutach pracy z mozilla ( oba programy maja te same bledy nawet )
oto przyklad
1.w widok--ukryj/pokaz-- odznaczam "pasek narzedzi nawigacyjnych"
2. zamykam przegladarke
3.otwieram przegladarke ( mozille lub netscape 7.0 )
4. ponownie w menu zaznaczam "pasek narzedzi nawigacyjnych" -- pojawia sie miejsce gdzie wpisuje adres -- i nic . jezeli byla ustawiona strona startowa to conajwyze ta strona sie przeladuje !!!!
znacie ten blad ???
e404
- Gość
Anonymous pisze:
znacie ten blad ???
Ja nie znam, ale nie dziw sie ze maja te same bledy. NN jest zbudowane na bazie Mozilli, wiec dziedziczy po niej tez bledy
- Konrad
- Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38
Co do dziedziczenia i błędów i innych rzeczy to w wiadomym artykule jest to dość dokładnie wyjaśnione.
Natomiast omawiany błąd pojawia się po 'restarcie' Mozi a po kolejnym restarcie znika
Nie wiem jak to wygląda obecnie (w wersjach późniejszych niż 1.0.1 - na tej oparta jest Netszkapa)...
Natomiast omawiany błąd pojawia się po 'restarcie' Mozi a po kolejnym restarcie znika
Nie wiem jak to wygląda obecnie (w wersjach późniejszych niż 1.0.1 - na tej oparta jest Netszkapa)...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
a wlasnie mialem tez dopisac ze znika po restarcie -- czyli nie odswieza ustawien .
mam tez takie spostrzezenie -- jak klikam na link prawym przyciskiem myszy i pojawia sie menu wyboru -- w Netscapie jak klikne na "open in tab " to otwiera sie nowy panel a przegladarka przeskakuje do tego panelu ---- w mozilli robie tak samo czyli klikam prawym przyciskiem wybieram "otworz w nowym panelu" panel sie otwiera ale przegladaka ciagle jako atywne ma panel z ktorego kliknolem .
czy da sie jaks u ustawic w pogramie aby przeskakiwal do nowo otwartego panelu ??
e404
mam tez takie spostrzezenie -- jak klikam na link prawym przyciskiem myszy i pojawia sie menu wyboru -- w Netscapie jak klikne na "open in tab " to otwiera sie nowy panel a przegladarka przeskakuje do tego panelu ---- w mozilli robie tak samo czyli klikam prawym przyciskiem wybieram "otworz w nowym panelu" panel sie otwiera ale przegladaka ciagle jako atywne ma panel z ktorego kliknolem .
czy da sie jaks u ustawic w pogramie aby przeskakiwal do nowo otwartego panelu ??
e404
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite