MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

fresh download - first test

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

fresh download - first test

Postautor: piespasterski » 08 października 2002, 08:43

Przeglądarka: -

witam,
Zainstalowałem fresh downloadera (dosyć dziwną mają procedurę...). Działa całkiem fajnie - bardzo szybciutko ściąga pliki - aczkolwiek jak ściagnąłem parę mp3 ze strony mp3.com.pl to mi je pokitłasił :-? (żaden player ich nie odgrywa tak jak trzeba). Nie wiem jak to działa, więc trudno mi coś więcej napisać.

Większy problem fresh downloadera, że faktycznie nie da się transferu ograniczyć i jak się go używa to już nic innego nie wchodzi w grę (SDI) - totalnie zapycha. :x

Największy problem tego downloadera (albo Mozilli????) jest taki, że jak go już wywaliłem to Mozilla dalej chce z niego korzystać i podczas próby normalnego ściągnięcia pliku pojawia mi się komunikat fresh'a: FD could not take over the download..... Oczywiście, że nie mógł bo go wywaliłem, ale co on tu robi??? :o
Nie znam się na plikach konfiguracyjnych Mozilii, ale jaby ktoś wiedział gdzie trzeba poszukać, żeby wywalić to dziadostwo, chętnie się zapoznam... :wink:

pozdrawiam
WinMe, Mozilla 1.0.2, Phoenix 0.6
piespasterski

Z nami od: 15 lipca 2002, 22:49

Postautor: Katoda » 08 października 2002, 09:32

c:\program files\mozilla.org\mozilla\plugins i tam szukaj DLLa powiązanego z fresh download... Na chłopski rozum to będzie to
Roman
katoda(znaczek)poczta.onet.pl
(znaczek)=@
Katoda

Z nami od: 12 września 2002, 13:42

Postautor: piespasterski » 08 października 2002, 09:50

npfd.dll
chłopski rozum działa :P

wywaliłem szarańcze!!!

wieeeeeeeeeeelkie dzięki
pozdrawiam
piespasterski

FlashGet

Postautor: At124 » 09 października 2002, 06:01

Spróbój FlashGet, działa rewelacyjnie, ma ograniczenie strumienia danych, plugin do Mozilli na stronie producenta (ten do innych przeglądarek). Nie zabija procesora co potrafił robić starszy model FD itd. Jeśli jeszcze na firewall zablokujesz transfer danych z FG do strony www.alltheweb.com [IP = 66.77.74.20] to i szpiega (lub coś podobnego) w nim utłuczesz.
Ja jestem zadowolony.
At124

Z nami od: 22 września 2002, 21:31

fg

Postautor: piespasterski » 09 października 2002, 13:18

Dzięki, biorę się do roboty. Mówisz, że flashget'a da się w razie czegoś usunąć? :wink:
piespasterski

Re: fg

Postautor: KLAPEK » 09 października 2002, 14:55

piespasterski pisze:Dzięki, biorę się do roboty. Mówisz, że flashget'a da się w razie czegoś usunąć? :wink:

da, da ;) tak samo usuwajac dll z katalogu plugins
PS tu mozesz zassac wtyczke do Mozzi jak i samego FG 8)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite