MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

znowu ten offline

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

znowu ten offline

Postautor: m_aczo » 29 kwietnia 2002, 11:35

Przeglądarka: -

Przepraszam ze znowu zawracam wam głowy, ale nie umiem sobie poradzic z offlinem w 1RC, juz kiedys podobnie zachowywala sie wersja 0.9.8, ale jakos samo sie włączyło:)) Chodzi mi o to ze nie moge przeglądac stron zapisanych (albo i nie) w offlinie - zaznaczam ze wszystkie funkcje mam poprawnie włączone.... i nic:((
m_aczo

Z nami od: 11 marca 2002, 15:29

Re: znowu ten offline

Postautor: GmbH » 29 kwietnia 2002, 19:55

m_aczo pisze:Przepraszam ze znowu zawracam wam głowy, ale nie umiem sobie poradzic z offlinem w 1RC, juz kiedys podobnie zachowywala sie wersja 0.9.8, ale jakos samo sie włączyło:)) Chodzi mi o to ze nie moge przeglądac stron zapisanych (albo i nie) w offlinie - zaznaczam ze wszystkie funkcje mam poprawnie włączone.... i nic:((

Być może problem tkwi w rozmiarze pamięci podręcznej przeznaczonej na pliki Cache?
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: znowu ten offline

Postautor: pbartecki » 30 kwietnia 2002, 05:34

Yasne.. to może być to.. IE ma chyba cache dysku ustawione jako procent dysku twardego, w Mozilli jest to zawsze stała wartość (domyślnie).
Czy możesz sprawdzić jak zachowuje się offline po zwiększeniu rozmiaru pamięci podręcznej ??
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

znowu....

Postautor: m_aczo » 01 maja 2002, 17:12

Niestety nie pomogło:(( Chyba bedzie trzeba poczekac, moze samo sie naprawi tak jak w wersji 0.9.8...

BTW. jest jakis zewnetrzny program do offline dla Mozilli [do Opery i Netscape jest] jesli tak to prosze o adres:))
m_aczo

Re: znowu....

Postautor: GmbH » 03 maja 2002, 19:02

m_aczo pisze: BTW. jest jakis zewnetrzny program do offline dla Mozilli [do Opery i Netscape jest] jesli tak to prosze o adres:))

Każdy który działa z Netscape 6... Poszukam ;)
GmbH

Re: znowu....

Postautor: GmbH » 04 maja 2002, 23:20

GmbH pisze:
m_aczo pisze: BTW. jest jakis zewnetrzny program do offline dla Mozilli [do Opery i Netscape jest] jesli tak to prosze o adres:))

Każdy który działa z Netscape 6... Poszukam ;)

No i mamy problem bo nie ma jeszcze takiego programu... A dla Netscape 4.7x (może i będzie działać z 6.x) są dwa:
CacheX - http://www.mwso.com/eng/cxns1.htm
WebCache - http://www.fsb.hr/~dzorc/webcache.html
GmbH

Postautor: m_aczo » 05 maja 2002, 17:56

CacheX na pewno nie dziala z Mozilla. Co do tego drugiego to sprawdze:))

dzieki za linki.
m_aczo

grupy dyskusyjne offline

Postautor: kolczan » 06 maja 2002, 06:48

Ja mam inny problem ale zwiazany z tematem. Zaznaczylem zeby wszystkie grupy byly dostepne offilne (btw nie wiecie jak wlaczyc proxy w kliencie poczty?) ale jak kaze zapisac zalacznik na dysk mozilla sciaga go jeszcze raz. Zna ktos przyczyne?
kolczan

Z nami od: 21 kwietnia 2002, 11:08

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite