Kurier poczty - nawyki z Outlooka
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Kurier poczty - nawyki z Outlooka
Przeglądarka: -
Presiadam się na Mozille z IE - w szczególności ze względu na Outlooka który robił mi głópie numery i nie chciał ściągać poczty,
Wszystko jest OK, ale mam pare pytań:
- zaimportowałem sobie poczte z Outlooka i fajnie wszystko działa - ale wiadomości są ustwione jako "nie przeczytane" czy można to zmianić jakoś automatycznie - a nie pokolei otwierać każdą wiadomość?
- chciałbym aby po kliknięci na folder w Kurierze, domyślnie otworzyła mi się najnowsza wiadomość przy odwrotnym sortowaniu wg dat - tzn na dole mam najnowsze wiadomości. Teraz Kurier zachowuje sortowanie ale suwak po otwarciu folderu domyślnie przeskakuje na góre i nie pokazuje się nic w okienku podglądu. - czy da się coś z tym zrobić?
Wszystko jest OK, ale mam pare pytań:
- zaimportowałem sobie poczte z Outlooka i fajnie wszystko działa - ale wiadomości są ustwione jako "nie przeczytane" czy można to zmianić jakoś automatycznie - a nie pokolei otwierać każdą wiadomość?
- chciałbym aby po kliknięci na folder w Kurierze, domyślnie otworzyła mi się najnowsza wiadomość przy odwrotnym sortowaniu wg dat - tzn na dole mam najnowsze wiadomości. Teraz Kurier zachowuje sortowanie ale suwak po otwarciu folderu domyślnie przeskakuje na góre i nie pokazuje się nic w okienku podglądu. - czy da się coś z tym zrobić?
- DLS
Re: Kurier poczty - nawyki z Outlooka
DLS pisze:- zaimportowałem sobie poczte z Outlooka i fajnie wszystko działa - ale wiadomości są ustwione jako "nie przeczytane" czy można to zmianić jakoś automatycznie - a nie pokolei otwierać każdą wiadomość?
Menu: Wiadomość/Zaznacz/Wszystkie jako przeczytane [Ctrl+Shift+C]
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
- wariat
- Z nami od: 09 maja 2002, 20:01
Re: Kurier poczty - nawyki z Outlooka
DLS pisze:- chciałbym aby po kliknięci na folder w Kurierze, domyślnie otworzyła mi się najnowsza wiadomość przy odwrotnym sortowaniu wg dat - tzn na dole mam najnowsze wiadomości. Teraz Kurier zachowuje sortowanie ale suwak po otwarciu folderu domyślnie przeskakuje na góre i nie pokazuje się nic w okienku podglądu. - czy da się coś z tym zrobić?
Na razie nie ma takiej opcji, sam na to czekam, do tego po odpaleniu Kuriera domyślny folder też by mogł być otwarty
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
Dzięki
Czyli moje nawyki nie są odosobnione
Jeszcze jedna kwestia:
w preferencjach ustwiłem aby nowe strony otwierały się jako panele.
Jednak gdy klikam na link z parametrem "_blank" otwiera się nowe okienko zamiast panela - czy da się coś z tym zrobić?
----------
Generalnie - przez ostatnich kilka lat używałem IE - i klnąłem na wszystkie inne browsery. Ostatnio doceniłem NN6.2 dostosowując Dhtmla+JS w jednej witrynie do jego odmienności - po przystosowaniu wszystko działało bardzo ładnie i lepiej niż w NN4.x ale cały czas był dosyć wolny.
Dzisiaj zmuszony przez fanaberie Outlooka, zainstalowałem Mozille i już jestem zachwycony - najbardziej podobają mi się panele w browserze , "gesty" (super!) i obsługa wielu kont w Kurierze.
O Outlooku już zapomniałem a IE, jak nic mnie nie zrazi zostanie tylko do testów.
I zauważyłem że Flash chodzi nieco płynniej niż w IE.
Jeszcze jedna kwestia:
Jednak gdy klikam na link z parametrem "_blank" otwiera się nowe okienko zamiast panela - czy da się coś z tym zrobić?
----------
Generalnie - przez ostatnich kilka lat używałem IE - i klnąłem na wszystkie inne browsery. Ostatnio doceniłem NN6.2 dostosowując Dhtmla+JS w jednej witrynie do jego odmienności - po przystosowaniu wszystko działało bardzo ładnie i lepiej niż w NN4.x ale cały czas był dosyć wolny.
Dzisiaj zmuszony przez fanaberie Outlooka, zainstalowałem Mozille i już jestem zachwycony - najbardziej podobają mi się panele w browserze , "gesty" (super!) i obsługa wielu kont w Kurierze.
O Outlooku już zapomniałem a IE, jak nic mnie nie zrazi zostanie tylko do testów.
I zauważyłem że Flash chodzi nieco płynniej niż w IE.
- dls
Re: Dzięki
dls pisze:Jeszcze jedna kwestia:
Edycja->Preferencje->Zaawansowane->Skrypty i okna odznaczyć Otwieranie odnośników w nowym oknie
- GmbH
Dls pisze:Czy kurier może automatycznie oflagowywać inną ikonką wiadomości jeśli dałem już odpowiedź lub przesłałem dalej? (tak jak w Outlooku )
Tzn. jak? Mozilla oznacza przeczytane wiadomości, a Outlook przeczytane, te na które odpowiedzieliśmy lub przesłaliśmy dalej (różnymi ikonkami), tak?
- GmbH
GmbH pisze:Dls pisze:Czy kurier może automatycznie oflagowywać inną ikonką wiadomości jeśli dałem już odpowiedź lub przesłałem dalej? (tak jak w Outlooku )
Tzn. jak? Mozilla oznacza przeczytane wiadomości, a Outlook przeczytane, te na które odpowiedzieliśmy lub przesłaliśmy dalej (różnymi ikonkami), tak?
Tak
- nieprzeczytane są tak samo traktowane jak w mozilli - Bold
- jesli wysle odpowiedz na danego posta to zmieniala mi sie nieco ikonka - tak ze wiedzialem ze juz odpowiedzialem klientowi na tego maila
- jasli przesle wiadomosc dalej to tak samo tylko byla jeszcze inna ikonka
To bylo OK - i moglo by byc w Mozilli ale chyba nie ma
- Gość
Re: Dzięki
GmbH pisze:dls pisze:Jeszcze jedna kwestia:
Edycja->Preferencje->Zaawansowane->Skrypty i okna odznaczyć Otwieranie odnośników w nowym oknie
No tak - tylko że teraz otwiera sie w tym samym panelu a nie w nowym.
- Gość
Dls pisze:Czy kurier może automatycznie oflagowywać inną ikonką wiadomości jeśli dałem już odpowiedź lub przesłałem dalej? (tak jak w Outlooku )
Ikonka nie ... chyba nie ... ale jest pozycja Status w menu ... wlacz ja i bedziesz mial po ludzku napisane ... Nowa/Przeczytano/Odpowiedziano
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
Magazyn LOOP
Magazyn LOOP
- wariat
- Z nami od: 09 maja 2002, 20:01
Bug na bugzilli: http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=22112
- GmbH
wariat pisze:Dls pisze:Czy kurier może automatycznie oflagowywać inną ikonką wiadomości jeśli dałem już odpowiedź lub przesłałem dalej? (tak jak w Outlooku )
Ikonka nie ... chyba nie ... ale jest pozycja Status w menu ... wlacz ja i bedziesz mial po ludzku napisane ... Nowa/Przeczytano/Odpowiedziano
OK dzięki . szału nie ma ale może być
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite