Witam
To częściowo kontunuacja wątku z ilością wysłanych email.
W SMTP ustawiony mam serwer interii. (smtp.poczta.interia.pl)
Wysyłam wiadomość jako larryn@poczta.onet.pl
A mozilla pokazuje mi
Podczas wysyłania poczty nastąpił błąd. Odpowiedź serera: <pomoc@hydepark.pl>: Recipent address rejected: Relay access denied.
Sprawdź adresatów wiadomości, a następnie ponów próbę.
Dlaczego tak się dzieje?
Relay access denied
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
To nie jest błąd Mozilli, to odpowiedź serwera SMTP.
I tak właśnie powinno być. Relaying to możliwość wysyłania maila z danego serwera SMTP bez posiadania na nim konta pocztowego. W większości przypadków powinno być to zablokowane, bo takie okazje bardzo lubią spamerzy.
Dlatego musisz wysyłać z serwera SMTP odpowiedniego dla danego konta, albo znaleźć serwer, który pozwala na relaying, ale dopiero po identyfikacji (czyli bez hasła nie wyślesz).
I tak właśnie powinno być. Relaying to możliwość wysyłania maila z danego serwera SMTP bez posiadania na nim konta pocztowego. W większości przypadków powinno być to zablokowane, bo takie okazje bardzo lubią spamerzy.
Dlatego musisz wysyłać z serwera SMTP odpowiedniego dla danego konta, albo znaleźć serwer, który pozwala na relaying, ale dopiero po identyfikacji (czyli bez hasła nie wyślesz).
- MarcineQ
- Z nami od: 15 września 2002, 13:52
Przeglądarka: -
MarcineQ pisze:To nie jest błąd Mozilli, to odpowiedź serwera SMTP.
Wiem, wiem
Tylko nie byłem pewniem, bo kiedyś miałem taką sytuację.
Wysyłame wiadomości z konta w interii przez serwer interii. Było ich za dużo więc zapisąłem wiadomość w Szkicach, zmieniłem konto i serwer na onet i ponownie wysłałem. No a wtedy pojawił mi się powyższy błąd. (Patrz wątek o maksymalnej liczbie wiadomości wysyłanych przez Mozillę).
Czyli można wysnuć wniosek, że wiadomość zapisana w szkicach zapamiętuje, przez który serwer była wysyłana. (W wywmienionym wniosku też się nad tym zastanawiliśmy).
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite