ściąganie plików spod Mozilli
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
ściąganie plików spod Mozilli
Przeglądarka: -
Krótko użytkuję Mozillę i mam dobny problem - kliknicie linku ściągania nie powoduje żadnej reakcji - nie uruchamia się menadżer pobierania plików, brak pytania o miejsce docelowe itp, w zasadzie - brak reakcji. Równolegle zainstalowany Galeon wykonuje tą czynnośc bez trudu. Co jest ? Może ktoś pomóc ?
- omir
raczej się nie spotkałem...
może coś więcej, jakiś przykład?
mile widziane również wersja przeglądarki i system operacyjny...
może coś więcej, jakiś przykład?
mile widziane również wersja przeglądarki i system operacyjny...
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
ściąganie
Mandrake 9. Mozilla 1.1.
Trafia mnie bo wszystko mi działa jak trzeba (Galeon, Konqeror, poczta, ito). Galeon sciąga bez problemu. Mozilla jw. - Np. - klikam na link do programu (oczywiście sprawdzalem na różnych) w jakimś download i NIC - całkowity brak reakcji, jakby link był fragmentem zwykłego tekstu. Sprawdzałem chyba wszystkie opcje konfiguracyjne...
Trafia mnie bo wszystko mi działa jak trzeba (Galeon, Konqeror, poczta, ito). Galeon sciąga bez problemu. Mozilla jw. - Np. - klikam na link do programu (oczywiście sprawdzalem na różnych) w jakimś download i NIC - całkowity brak reakcji, jakby link był fragmentem zwykłego tekstu. Sprawdzałem chyba wszystkie opcje konfiguracyjne...
- omir
cd problemów
Teraz zauważyłem że nie dzialają również inne przyciski podczas pracy w Mozilli. Np. nawet przycisk "szukaj" wyszukiwarki na głównej stronie Onetu - jego naciśnięcie nie powoduje żadnej akcji. Otwarłem konsolę Java Script - zglasza błędy, może to to ? Na razie mnie to przerasta.
- omir
Strasznie dziwne. W końcu Galeon wykorzystuje Mozillę...
Może spróbuj usunąć pakiet rpm z Mozillą i zainstalować go ponownie?
Jakby się pluł o to, że usunięcie mozilla-cośtam.rpm mu popsuje dependencies, to daj opcję --force. A potem zainstaluj ponownie.
Czyli:
Potem
Mam nadzieję, że to ci pomoże.[/code]
Może spróbuj usunąć pakiet rpm z Mozillą i zainstalować go ponownie?
Jakby się pluł o to, że usunięcie mozilla-cośtam.rpm mu popsuje dependencies, to daj opcję --force. A potem zainstaluj ponownie.
Czyli:
- Kod: Zaznacz cały
rpm -e mozilla-blablabla.i586.rpm --force
Potem
- Kod: Zaznacz cały
cd /tam/gdzie/masz/pakiet/rpm;
rpm -i mozilla-blabla.i586.rpm
Mam nadzieję, że to ci pomoże.[/code]
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
• Strona 1 z 1