podczas proby kontaktu z serwerem X.
KOmunikat pojawia mi sie okresowo w odniesieniu do niektorych stron.
Akurat dzisiaj padlo na cronix.pl, ale kiedys mialem ten sam problem nawet z mozdev.org. Wtedy problem zniknal sam po 2 godzinach.
nie ma to nic wspolngo z ustawienia mi http w mozilli (testowalem rozne).
aktualnie mam 1.2 beta i multizilla 1.1.23.
Jesli ktos wie skad to sie bierze, bardzo prosze o tipsy.
pozdr
Polączenie zostalo odrzucone
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Polączenie zostalo odrzucone
Przeglądarka: -
Nie podajesz z kad jestes itd... kto jest dostwaca internetu...
U mnie pada internet srednia raz na 3 dni, winna jest tpsa. Router pod ktory podpiety jest krakow w ich sieci polpak notorycznie sie sypie... niewiele ich to obchodzi, zaczynam podejrzewac, ze nie stac ich na nowy...
Objawy sa takie, ze komputery "z przed" routera sa widoczne... a pozostale nie (albo idzie to bardzo wolno... szkoda, ze nie zapuscilem tracerouta gdy szlo tak wolno....)
Mozesz miec problemy z serwerem proxy, czy transparent proxy... nie da sie stwierdzic z tego co piszesz nic wiecej...
U mnie pada internet srednia raz na 3 dni, winna jest tpsa. Router pod ktory podpiety jest krakow w ich sieci polpak notorycznie sie sypie... niewiele ich to obchodzi, zaczynam podejrzewac, ze nie stac ich na nowy...
Objawy sa takie, ze komputery "z przed" routera sa widoczne... a pozostale nie (albo idzie to bardzo wolno... szkoda, ze nie zapuscilem tracerouta gdy szlo tak wolno....)
Mozesz miec problemy z serwerem proxy, czy transparent proxy... nie da sie stwierdzic z tego co piszesz nic wiecej...
- mm_
Jak pewnie się domyślasz problem jest na tyle dziwny, że prawdopodobnie nikt nie da Ci gotowego rozwiązania. Mogę Cię tylko zapewnić, że nie jest to typowe zachowanie Mozilli.
W związku z tym mogę służyc jedynie niezbyt mądrą radę abyś spróbował używac jakiegos publicznego proxy, np. w3cache.icm.edu.pl:8080. Oczywiście jest to leczenia objawów, a nie przyczyn.
W związku z tym mogę służyc jedynie niezbyt mądrą radę abyś spróbował używac jakiegos publicznego proxy, np. w3cache.icm.edu.pl:8080. Oczywiście jest to leczenia objawów, a nie przyczyn.
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
mm_ pisze:Nie podajesz z kad jestes itd... kto jest dostwaca internetu...
- Gość
mm_ pisze:Nie podajesz z kad jestes itd... kto jest dostwaca internetu...
Nie >>>
Nie jest to wina ani proxy ani transparentu - TPSA robi sobie jaja i u nie w ciagy 1,5 miesiaca mialem 24 awarie wszystkie zgloszone do TPSA z roznymi efektami. Na koniec sie wku.. lem i napisalm ostra note reklamacyjna - wymuszajac na nich dotrzymania warunkow umowy jesli nie to droga prawna. Od prawie 20 dni cisza nie mam problemow z laczem. Mysle ze trzeba to samo zrobic u was. Jestem podlaczony do kr1 krakow jesli jestes na tym samym routerze to moze ci sie polepszy a jesli nie to moze na innym routerze ale problem jest z rutingiem po stronie TPSA, Wime cos na ten temat bo sam mam tylko 7 routerow i jak mi sie cos sypnie to jest burza muzgow w firmie jak to rozwiazac. To nie jest tlumaczenie TPSA bo nie powinna tak postepowac z klientami. Wiec ostro zgodnie z umowa do przodu kolego i moze ci sie poszczesci jak mi.
S>J
- Gość
Anonymous pisze:Nie >>>
To nie jest tlumaczenie TPSA bo nie powinna tak postepowac z klientami. Wiec ostro zgodnie z umowa do przodu kolego i moze ci sie poszczesci jak mi.
S>J
Wymienili polowe routera w krakowie... wiec sie przestalo psuc...(codziennie tam dzwonilismy, wiec nam od czasu do czasu cos konstruktywnego mowili) Wkurwiali nie tylko Ciebie i nie tylko Ty pisales reklamacje. Opierdalalismy nawet dyrektora polpaka... i nic - powiedzial bysmy sobie cira kupili (co by gowno dalo (za przeproszeniem)). Po prostu mozna to nazwac JEDNYM WIELEKIM OLEWANIEM KLIENTA. Jak tylko bedzie konkurencja to firma w ktorej pracuje na pewno przejdzie do kogos innego. Pracowali na to od koncowki wrzesnia do ok.20 listopada, czli mniej wiecej dwa miesiace.
- mm_
mm_ pisze:Wkurwiali (...) Opierdalalismy (...) gowno (...)
Hej hej, z takim językiem to pod budkę z piwem, a nie na forum Mozilli!
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Olhado/256 pisze:Hej hej, z takim językiem to pod budkę z piwem, a nie na forum Mozilli!![]()
![]()
Proszę... nalegam, aby moderatorzy usunęli powyższy post!!!
![]()
![]()
Na całym forum uzylem tylko w tej jednej wiadomosci brzydkich wyrazow i bylo to jak najbardziej uzasadnione.
Mozna to usunac, ale to dowod na to, ze tpsa jest jedna z niewielu instytucji ktora potrafi wyprowadzic mnie z rownowagi.
- mm_
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite