Występują jednak pewne problemy
1) Spróbowałem dać import z outlooka express v. 6.0 do mozilli 1.2. Wyskoczył komunikat, że wszystko gra, importowanych e-maili 176 ale niestety ich nie widać
2) W o.express była taka fajna funkcja jak reguły wiadomości. Można było stworzyć sobei np. katalog pliki i dać regułe, że jeśli poczta zawiera załącznik to przenieś ją do katalogu pliki. W mozili co prawda jest filtrowanie ale to nie to.
3) Czy jest możliwość w nawigatorze usunąć ten napis Stron Domowa? Mi wystarczy sama ikonka, nie potrzebuję dodatkowo "strona domowa".
4) To samo tyczy się "Zakładki". Na "osobistym pasku narzędzi" jest katalog zakładki i na pasku z opcjami jest to samo. Po co mi 2 takei same opcje jedno pod drugim? Strasznei mnie to denerwuje
5) Obrazki ze stron ładowane są w taki sposób, że pokazany jest od razu cały lecz w marnej jakości, a dopiero później jak się wczytuje to powoli się wyostrza, polepsza. W IE obrazki można było ładować po kawałku, partiami od góry.
6) W o.express w "odebranych" mamy np. jakąś tam pocztę. Gdy odpowiemy na nią zmienia się ikonka i wtedy widać, na jaki email odpowiedziałem. Nie muszę wcale przechodzić do folderu wysłane w celu sprawdzenia czy komuś odpowiedziałem. W Mozilli niestety muszę tak robić. i to jest uciążliwe tym bardziej, że oostaję dość dużo listów.
7) Dlaczego nazwę zakładki i inne bajery mogę zmienić dopiero w Menadżerze Zakładek a nie bezpośrednio na Osobostym Pasku Narzędzi? Uciążliwe to jest.
8) Co to są te profile. Na początku jak uruchamiam Mozille to mi się pojawia jakaś tabelka z profilem default. Ponieważ mnie to denerwowało to uunąłem ten default i teraz mi się ta tabelka nie pokazuje. Potrzebne są te profile? Jak je przywrócić?
za wszelkąpomoc dzięki