MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

SMTP - niby już było, ale nie działa...

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

SMTP - niby już było, ale nie działa...

Postautor: Wojtek W (wlowoj) » 10 grudnia 2002, 13:34

Przeglądarka: -

Jakiś czas temu wszystko działało - niestety podejrzewam że to było za czasów Moz 1.1. A jest tak: chciałbym ustawić serwer poczty wych. różny dla różnych kont, ale pomimo skonfigurowania kilku SMTP w "ustawieniach serw poczty wych" w konfiguracja konta/konfiguracja serwera p.wych. mam dostępne tylko "zawsze używaj domyślnego serwera" oraz ten, który był skonfigurowany jako pierwszy. Wiem że z innego serwera poczta i tak się wyśle ale problem jest z grupami dysk. na serwerze wymagającym logowania.
Uwaga - właśnie zauważyłem... na rozwijanej liście serwerów mogę zaznaczyć pustą linijkę, ale przy kolejnym wejściu znowu zaznaczony jest ten pierwszy serwer.
mam nadzieję że przedstawiłem to zrozumiale.
Wojtek W (wlowoj)

Re: SMTP - niby już było, ale nie działa...

Postautor: E2rd » 10 grudnia 2002, 16:07

Niewiele zrozumiałem, ale jedna rada: ustaw na wszystkich kontach "używaj domyślnego", zrób kompletną czystkę w serwerach SMTP i ustaw je od początku. Może tom razom Mozilla podepnie prawidłowo.

Wojtek W (wlowoj) pisze: ale problem jest z grupami dysk. na serwerze wymagającym logowania.

Hę? A co mają serwery SMTP do wysyłania niusów :-? :roll:
Problem serwerów NNTP wymagających logowania był już na tym forum - użyj "Szukaj" na górze. :roll:
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: wlowoj » 10 grudnia 2002, 20:21

E2rd pisze:Niewiele zrozumiałem, ale jedna rada: ustaw na wszystkich kontach "używaj domyślnego", zrób kompletną czystkę w serwerach SMTP i ustaw je od początku. Może tom razom Mozilla podepnie prawidłowo.

Nic to nie dało. Nie da się usunąć wszystkich serwerów SMTP - nawet po usunięciu wszystkich kont. Doszło do sytuacji że nie był aktywny guzik "ok" a tylko anuluj. No ale to już problem przeszłości - odinstalowałem wszystko, zainstalowałem od nowa i teraz kurier nie uruchamia się już wcale, a Nawigator chodzi powoooli... tracę nadzieję...
wlowoj

Z nami od: 07 grudnia 2002, 20:08

Postautor: E2rd » 10 grudnia 2002, 20:30

wlowoj pisze:odinstalowałem wszystko, zainstalowałem od nowa i teraz kurier nie uruchamia się już wcale, a Nawigator chodzi powoooli... tracę nadzieję...

Spróbuj z nowym profilem. Jeśli będzie chodził dobrze, to możesz do niego przegrać pocztę (co opisywałem dzisiaj tutaj) i zakładki (bookmarks.html).

Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł...? (Sam chodzę na Linuxie, i nie miałem jeszcze tak, żeby się Kurier nie odpalał...)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: wlowoj » 10 grudnia 2002, 20:57

E2rd pisze:Spróbuj z nowym profilem. Jeśli będzie chodził dobrze, to możesz do niego przegrać pocztę (co opisywałem dzisiaj tutaj) i zakładki (bookmarks.html)...

Spróbuję. W sumie to nie tak że się Kurier nie odpala - raczej wygląda na to że uruchamia się tylko jedna aplikacja Mozilli na raz - jak się odpala kolejną już tylko skrobie. Nie chce się włączać nawet menadżer pobierania itp... Coś się nieźle spie#@!$ło.
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2002, 21:39 przez wlowoj, łącznie zmieniany 1 raz
wlowoj

Postautor: wlowoj » 10 grudnia 2002, 21:37

E2rd pisze:Spróbuj z nowym profilem. Jeśli będzie chodził dobrze, to możesz do niego przegrać pocztę (co opisywałem dzisiaj tutaj) i zakładki (bookmarks.html).

DZIAŁA! Nowy profil, znaczy - że też na to sam nie wpadłem :) ale od czego są fachowcy. Czyli niepotrzebnie wszystko przewalałem. Ale dlaczego się skiepściło pozostanie tajemnicą...

pozdrowienia
wlowoj

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite