css w osobnym pliku
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
css w osobnym pliku
Przeglądarka: -
Zauwazylem ze nawigator nie odczytuje pierwszego wpisu w pliku css. Nie wiem czy jest wina mojego css czy tez blad nawigatora. Mozna to obejsc dodajac wpis z ktorego pliki html nie korzystaja ale chyba nie o to chodzi. Czy ktos zna ten problem czy moze to cos u mnie nie tak
- rafalx
Re: css w osobnym pliku
rafalx pisze:Nie wiem czy jest wina mojego css czy tez blad nawigatora.
Nie chcem Cie martwic ale to chyba u Ciebie jest nie dobrze. Ja nie spotkalem sie z takim problemem (a juz troche na Mozilli chasam).
rafalx pisze:Mozna to obejsc dodajac wpis z ktorego pliki html nie korzystaja ale chyba nie o to chodzi. Czy ktos zna ten problem czy moze to cos u mnie nie tak
Najlepiej by bylo jak bys wklepal kod lub link do tego dokumentu. Ja narazie widze dwie rzeczy, ktore moga stanowic problem. Po pierwsze mogles w pliku CSS nie dac znaku ";" miedzy elementami (lub cos podobnego). Po drugie moze wstawiasz style do sekcji CDATA. Ja jednak bym stawial na blad w skladni.
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Najlepiej by bylo jak bys wklepal kod lub link do tego dokumentu.
Adres strony to www.klon.krzymow.info a plik css to klon.css w glownym katalogu. Nie odczytuje A.menu:link a jesli zamienie i dam cos innego na poczatek pliku to A.menu:link jest ok a nie czyta innego. (W IE wszystko ok)
rafalx.
- rafalx
rafalx pisze:Najlepiej by bylo jak bys wklepal kod lub link do tego dokumentu.
Adres strony to www.klon.krzymow.info a plik css to klon.css w glownym katalogu. Nie odczytuje A.menu:link a jesli zamienie i dam cos innego na poczatek pliku to A.menu:link jest ok a nie czyta innego. (W IE wszystko ok)
rafalx.
Patrz na to:
http://jigsaw.w3.org/css-validator/vali ... 2Fklon.css
Usuń dwie pierwsze i dwie ostatnie linijki z tego pliku (tag STYLE i znaki komentarzy - są niepotrzebne) i powinno być dobrze.
--
Irek
- irekc
- Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite