MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

OBIN.org?

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Czy aprobujesz działanie OBIN?

Tak, vlepkii rulezują!
20
56%
Nie, oblepianie murów suxx
16
44%

Liczba głosów : 36

Postautor: Konrad » 16 sierpnia 2003, 12:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.5b) Gecko/20030814

szy pisze:Moje zdanie - żałosne. W kraju w którym trudno utrzymać elementarną
czystość na ulicach, brakuje jeszcze tylko szczyla, który w taki sposób
dołoży się do wszechogarniającego syfu.

Na temat czystosci takich plakatow juz dyskutowalismy: zalezy od miejsca umieszczenia. Plakaty kinowe na slupach tez wydaja Ci sie smieciem? I nie wiem co ma do tego akurat kraj :-\
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: szy » 16 sierpnia 2003, 12:27

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Konrad pisze:Na temat czystosci takich plakatow juz dyskutowalismy: zalezy od miejsca umieszczenia.

Czytałem. Dołożyłem moje trzy grosze.

Konrad pisze:Plakaty kinowe na slupach tez wydaja Ci sie smieciem?

A zapłacisz za umieszczenie tam plakatu mozilli? Afaik to nie są darmowe
miejsca, o czym informuje napis na każdym takim słupie.

Konrad pisze:I nie wiem co ma do tego akurat kraj :-\

Wspomniałem o kraju, jako o już wystarczająco brudnej krainie, gdzie
nie trzeba kolejnej pseudomarketingowej akcji.

szy.
szy

Z nami od: 16 sierpnia 2003, 11:39

Postautor: brodzky » 17 sierpnia 2003, 21:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5a) Gecko/20030718

Jeśli można jeszcze 3 gr a'propos jak powinna wyglądać ta ulotka/reklama czy co tam jeszcze.
Wydaje mi się, że wystarczyłoby coś w stylu hasło podpal sieć (żeby było wiadomo mniej więcej o co chodzi) i adres (jakikolwiek żeby można bylo się dowiedzieć o co dokładnie chodzi).
Z tego co pamiętam z "lekcji" reklamy (jakiś wywiad w TV albo gazecie) ludzie zapamiętują absurdy (posmaruj z dwóch stron - na pewno pamiętacie co się tak reklamowało) albo coś co ich zaciekawi (była akcja zdaje się pare razy przeprowadzana: w TV reklamowano super szampon a jak chcesz wiedzieć jaki to zadzwoń a my przyślemy próbke; próbka była '?' a jak się zerwało '?' to się okazało, że to zwykły Palmolive)

Dziękuję za uwagę

Pozdrawiam
brodzky

No i po wakacjach...

Postautor: axquan » 17 sierpnia 2003, 22:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1

Cze wam, jak obiecałem, tak zrobiłem - wróciłem.

Przez 2 pierwsze dni napisaliśmy 5 stron, a przez ten tydzień tylko 2... Ale to nie świadczy wcale o osłabnięciu waszego zapału (prawda?).

Odpowiedzi, odpowiedzi..
Yano pisze:Po pierwsze - mamy przecież w planach masktokę. Jej zajawka pojawiła się nawet w samym programie. Wtedy na IRCu podane były adresy do monochromatycznej wersji gekonika. Może by wykorzystać już tamtą grafikę, albo jej fragment, np. zakręcony ogonek? Ale w tej kwestii to się musi team wypowiedzieć. Marek i Piotrek - co o tym sądzicie?

Fajne, fajne. Kiedy będzie i gdzie można kupić, postawie sobie na monitor :D

Yano pisze:I druga sprawa - poruszana już na zlocie. Chodzi o adres strony. [...]

Racja, moje pełne poparcie.

Yano pisze:Spoko, już poleruję moją nową zbroję i ostrzę sobie miecz. Ale uderzę najwcześniej w czwartek, bo mam trochę zajęć obecnie (zabijanie dziewic i ratowanie smoków, czy jakoś tak ).

I jak ci poszło?

Lichurec pisze:Ja, mowiac baaardzo krotko, jestem za akcja.. W zasadzie zgadzam sie z osiagnietym (??) consensusem. Zglaszam sie do "dzialalnosci agitacyjnej" na terenie Olsztyna. Jednak nei wczesniej niz we Wrzesniu..

Zaciągnij się już dziś :) . Ql, że jesteś z nami.

szy pisze:A zapłacisz za umieszczenie tam plakatu mozilli? Afaik to nie są darmowe
miejsca, o czym informuje napis na każdym takim słupie.

Ale my jesteśmy biedne ludzie, nie stać nas na opłaty, potraktuj to jak akcje charytatywną na rzecz biednych developerów mozilli z Ugandy :wink:

Olhado/256 pisze:Ja proponuję nawiązać do stylu pierwszych plakatów. Skoro to ma być robione sitem, musi być proste graficznie, bo się plamy robią.

No właśnie, a kto ma w domu sitko i zechce je użyczyć?

Olhado/256 pisze:ja proponuję monochromatyczny plakat - na górze czerwony napis (p)odpal sieć, pod spodem czerwona mordka Mozillazaura

Wojciech pisze:A nie może być głowa Mozilli jako tło i dwa napisy: "podpal sieć" i "www.mozillapl.org"?

No, chyba jednak ten pomysł przejdzie, przy tym jest ładny i schludny, ale czy napis nie wyglądałby ładniej pod mordką, jakoś tak bardziej mi pasuje. A adres stronki, to zobaczymy, Yano załatwi i czy przeniosą stronę na mozilla.pl.

Olhado/256 pisze:na dole link do vivamozilla i tyle.

To se ne da. Konrad sam przyznał, że www.vivamozilla.prv.pl to zdecydowanie za długi adres, tak więc ten pomysł odpada, chyba, że Konrad zlinkuje swoją stronkę na mozilla.pl, wtedy, to co innego.

I teraz moje pytanka:
1.Jakie to nowe logo ma być, bo ktoś mówił, że na zlocie były jakieś projekty nowego loga?
2. Kiedy nowy layout stronki?
3. Ktoś jeszcze ma coś do powiedzenia w sprawie plakatu? Opinie 3 osób, to troszkę za mało...

Uff, skończyłem wreszcie ten monolog (i już wiadomo, kto te 5 stronek nabuł ;) ).

Pozdro
axquan

Z nami od: 09 sierpnia 2003, 02:44

Postautor: Olhado/256 » 18 sierpnia 2003, 08:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.4) Gecko/20030624

brodzky pisze:Z tego co pamiętam z "lekcji" reklamy (jakiś wywiad w TV albo gazecie) ludzie zapamiętują absurdy (posmaruj z dwóch stron - na pewno pamiętacie co się tak reklamowało.

Nie pamiętam co się tak reklamowało i nawet nie pamiętam tej reklamy :wink: . Czyli na mnie nie działa.
axquan pisze:Fajne, fajne. Kiedy będzie i gdzie można kupić, postawie sobie na monitor

Na razie nikt nic nie mówił o maskotce w wersji fizycznej :wink:
axquan pisze:I jak ci poszło?

O tym jest cały wątek na forum
axquan pisze:No właśnie, a kto ma w domu sitko i zechce je użyczyć?

Ja myślałem, że częśc tych plakatów mają robić ci sami ludzie, co robili poprzednią akcję. A oni to sitkiem robili, więc jeśli mają to robić jeszcze raz, to plakat nie może być skomplikowany graficznie.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: KLAPEK » 18 sierpnia 2003, 12:04

Przeglądarka: Links (0.98; Linux 2.4.20-xfs i686; 128x48)

A ja tak trochę abstrahując od moralności, poprawności etc.
Nie ważne co mówią, ważne by nazwy nie przekręcili....
Tyle jeśli chodzi o marketingową skuteczność ;)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: Gość » 18 sierpnia 2003, 12:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030817 Mozilla Firebird/0.6.1+

KLAPEK pisze:A ja tak trochę abstrahując od moralności, poprawności etc.

no "i chuj" :D
Gość

Postautor: KLAPEK » 18 sierpnia 2003, 12:56

Przeglądarka: Links (0.98; Linux 2.4.20-xfs i686; 128x48)

Anonymous pisze:
KLAPEK pisze:A ja tak trochę abstrahując od moralności, poprawności etc.

no "i chuj" :D

Tyle tylko, że to akurat nic nie mówi :P
Ja pisałem to w kontekście np plakatowania z logo i adresem mozilli...
[ale to i tak była tylko luźna dygresja nt skuteczności reklamy...]
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Czekamy aż zetrą się buty i kostur żelazny, czekamy...

Postautor: axquan » 18 sierpnia 2003, 13:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1

No to poczekamy, co będzie z domeną i czy może będzie stowarzyszenie, wtedy może oragnizacja znajdzie nowy sposób reklamy i jego realizacje. Czekamy..
axquan

Re: Czekamy aż zetrą się buty i kostur żelazny, czekamy...

Postautor: Yano » 18 sierpnia 2003, 13:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030817 Mozilla Firebird/0.6.1+

axquan pisze:No to poczekamy, co będzie z domeną i czy może będzie stowarzyszenie, wtedy może oragnizacja znajdzie nowy sposób reklamy i jego realizacje. Czekamy..

No właśnie. Czekamy aż jakieś decyzje zostaną podjęte. Lub ewentualnie my, tu na dole dowiemy się o decyzjach podjętych tam, na górze. Bo jak narazie mimo bezpośrednich próśb o własne zdanie nikt z osób bezpośrednio zainsteresowanych (tak, tak - o Was piszę panowie) się nie odezwał. A czas leci...
Yano

Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32

Re: Czekamy aż zetrą się buty i kostur żelazny, czekamy...

Postautor: Konrad » 18 sierpnia 2003, 15:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.5b) Gecko/20030814

Yano pisze:Bo jak narazie mimo bezpośrednich próśb o własne zdanie nikt z osób bezpośrednio zainsteresowanych (tak, tak - o Was piszę panowie) się nie odezwał. A czas leci...

Z taka organizacja to imo nigdy do niczego nie dojdziemy :-|
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: Gandalf » 18 sierpnia 2003, 16:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030815 Mozilla Firebird/0.6.1+

To kto osobiscie sie pofatyguje pomeczyc Ownerow MozilliPL zeby sie odezwali? :)
Gandalf

Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37

Postautor: axquan » 21 sierpnia 2003, 20:44

Gandalf pisze:To kto osobiscie sie pofatyguje pomeczyc Ownerow MozilliPL zeby sie odezwali? :)

Trochę nam nieśpieszno... (^_^)zzz

Póki co jest spokój, ani widu, ani słychu zmian, byleby we wrześniu coś się zaczęło dziać.
axquan

Postautor: Gość » 21 sierpnia 2003, 23:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030820 Mozilla Firebird/0.6.1+

Gandalf pisze:To kto osobiscie sie pofatyguje pomeczyc Ownerow MozilliPL zeby sie odezwali? :)

co to jest Owner?
:P
Gość

Poprzednia

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite