MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Proctor - chyba się poddam. :-(

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Postautor: KLAPEK » 08 marca 2003, 12:55

Przeglądarka: -

GabrielBaines pisze:
KLAPEK pisze:Mam jeszcze pytanie odnośnie Linuxa - tu nie pojawia się przełącznig spoofingu :-?

A to ciekawe - bo testowałem tylko i wyłącznie na Linuxie ;) Powinno działać, ale skoro piszesz ze nie działa, to pewnie cos jest sknocone. Spróbuj usunąc XUL.mfasl, czasem pomaga.

Pomogło :) - w windzie często w ten sposób sobie pomagam ;) , ale gdzieś na forum wyczytałem że w 1.3 już usunięto ten bug, więc nawet o tym nie pomyślałem
GabrielBaines pisze:Niestety Proctor ma takie problemy, ale nie mam pojęcia dlaczego.

Ale nadal mi nie działa, mam 3 komputerki, piorun i nie działa, ale się nie poddaje bo za którymś razem zaczyna samo z siebie działać :P
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: GabrielBaines » 08 marca 2003, 13:12

KLAPEK pisze:Ale nadal mi nie działa, mam 3 komputerki, piorun i nie działa, ale się nie poddaje bo za którymś razem zaczyna samo z siebie działać

A na czym dokładnie polega 'nie działanie'? Nie dokłada nagłówka X-Forwarded-For?
Gabriel
GabrielBaines
Moderator

Z nami od: 05 marca 2002, 21:42

Postautor: KLAPEK » 08 marca 2003, 19:48

GabrielBaines pisze:
KLAPEK pisze:Ale nadal mi nie działa, mam 3 komputerki, piorun i nie działa, ale się nie poddaje bo za którymś razem zaczyna samo z siebie działać

A na czym dokładnie polega 'nie działanie'? Nie dokłada nagłówka X-Forwarded-For?

Tego nie sprawdzałem jeszcze, na razie patrzyłem na stronce gemal.dk...
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: KLAPEK » 10 marca 2003, 08:05

KLAPEK pisze:
GabrielBaines pisze:

Tego nie sprawdzałem jeszcze, na razie patrzyłem na stronce gemal.dk...

:oops: patrzyłem na gemalu, gdzie cały czas pokazuje mi IP, ale np na OO.pl, już działa maskowanie i jest ??? zamiast np *.acn.waw.pl.... :D
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: nutado » 10 marca 2003, 22:39

o ile zdarzylem zauwazyc to proctor nie dziala podczas polaczen "poprzez jave"- np. czaty- tam raczej pokazuje zawsze prawdziwe IP
nutado

Z nami od: 18 grudnia 2002, 13:45

Postautor: GabrielBaines » 10 marca 2003, 22:49

Dokładnie tak. Proctor dodaje "swój" nagłówek tylko do żądań HTTP wysyłanych przez Navigatora. Nie ma wpływu na inne połączenia, w tym połączenia realizowane przez Java VM, podobnie jak nie ingeruje w połączenia SMTP/POP3/IMAP kuriera poczty czy połączenia po protokole FTP.
Gabriel
GabrielBaines
Moderator

Z nami od: 05 marca 2002, 21:42

Poprzednia

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite