MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Flash na stronach i mp3 w XMMS jak pies z kotem - pomocy

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Flash na stronach i mp3 w XMMS jak pies z kotem - pomocy

Postautor: panki » 01 maja 2002, 13:13

Przeglądarka: -

Mam Mozille 0.9.9 z flashem 5.0 ; gdy przegladam strony w z flashem jest niby wszysko wporządku do momentu jak podczas surfowania zarzycze sobie troche muzy (XMMS,real) . Mianowicie jak przrgladarka napotka flasha na stronie to czeka kiedy XMMS'a wylacze. Czy ktoś z szanownych grupowiczów wie jak ustawic server dziewku tak by flash nie czekal na zwolnienie sie dzwieku ; tj. flash nie sprawdzal np zaleznosci czy server jest zajety czy nie tylko robil swoje.
Z góry dziękuje za odpowiedzi
panki

Z nami od: 09 kwietnia 2002, 11:58

Re: Flash na stronach i mp3 w XMMS jak pies z kotem - pomocy

Postautor: GmbH » 04 maja 2002, 23:15

panki pisze:Mam Mozille 0.9.9 z flashem 5.0 ; gdy przegladam strony w z flashem jest niby wszysko wporządku do momentu jak podczas surfowania zarzycze sobie troche muzy (XMMS,real) . Mianowicie jak przrgladarka napotka flasha na stronie to czeka kiedy XMMS'a wylacze. Czy ktoś z szanownych grupowiczów wie jak ustawic server dziewku tak by flash nie czekal na zwolnienie sie dzwieku ; tj. flash nie sprawdzal np zaleznosci czy server jest zajety czy nie tylko robil swoje.

Podobno przejście na Enlightened Sound Daemon (ESD) likwiduje powyższy problem... Ale nie jestem tego pewien.
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: Flash na stronach i mp3 w XMMS jak pies z kotem - pomocy

Postautor: GmbH » 04 maja 2002, 23:30

panki pisze:Mam Mozille 0.9.9 z flashem 5.0 ; gdy przegladam strony w z flashem jest niby wszysko wporządku do momentu jak podczas surfowania zarzycze sobie troche muzy (XMMS,real) . Mianowicie jak przrgladarka napotka flasha na stronie to czeka kiedy XMMS'a wylacze. Czy ktoś z szanownych grupowiczów wie jak ustawic server dziewku tak by flash nie czekal na zwolnienie sie dzwieku ; tj. flash nie sprawdzal np zaleznosci czy server jest zajety czy nie tylko robil swoje.

Bug na Bugzilli - http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=58339
Btw. Takie zachowanie jest także zależne od karty dźwiękowej i sterownika do niej (może działać bezproblemowo lub jak w Twoim przypadku z problemami)...
GmbH

Postautor: panki » 05 maja 2002, 23:28

:cry: skzoda bo mozilla narazie mi najlepiej chodzi do tej pory - mam nadzieje szybko ten problem rozwiarza. Jak sprawdzalem to real tez ma ten sam problem tj. nie obsluguje arts'a.
No nic dzieki za podpowiedz. Dzieki
panki

Z nami od: 09 kwietnia 2002, 11:58

Postautor: GmbH » 06 maja 2002, 19:15

panki pisze::cry: skzoda bo mozilla narazie mi najlepiej chodzi do tej pory - mam nadzieje szybko ten problem rozwiarza. Jak sprawdzalem to real tez ma ten sam problem tj. nie obsluguje arts'a.

Hmmm... Ten sam problem jest w Operze, więc nie jest to błąd Mozilli, a co najwyżej błąd samej wtyczki Flash. No ale miejmy nadzieję, że coś na to poradzą...
GmbH

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite