MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

MozillaPL 1.2b i Multizilla

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

MozillaPL 1.2b i Multizilla

Postautor: jojoro » 25 października 2002, 13:10

Przeglądarka: -

Multizilla nie chce działać z nową Mozilla PL1.2b gdyż Multi chce się instalować jedynie na wersji build 2002-10-17 lub nowszej, a mozillapl jest w wersji 2002-10-16! Tylko jeden dzień różnicy! Zróbcie coś z tym, proszę :cry:
jojoro

Z nami od: 19 czerwca 2002, 13:53

Re: MozillaPL 1.2b i Multizilla

Postautor: quiris » 25 października 2002, 13:28

jojoro pisze:Multizilla nie chce działać z nową Mozilla PL1.2b gdyż Multi chce się instalować jedynie na wersji build 2002-10-17 lub nowszej, a mozillapl jest w wersji 2002-10-16! Tylko jeden dzień różnicy! Zróbcie coś z tym, proszę :cry:

Można to łatwo minąć, edytując skrypt instalacyjny. Jednak nie polecam tego. Autor wiedział co robi stosując to ograniczenie, ponieważ tak zainstalowana Multizilla po prostu sypie siebie i przy okazji całą Mozillę. Są dwa wyjścia z tej sytuacji:
1. Zainstauj starszą wersję Multizilii. Jest w archiwum na stronie domowej projektu.
2. Zainstaluj zamiasta Multizilli, tzw. TabBrowser Extensions (link w mojej sygnaturce) ma on dwa plusy, po pierwsze nie modyfikuje tak dogłębnie Mozilli jak Multizilla (wg mnie można by ten dodatek już śmiało zintegrować MozilląPL) oraz po prostu działa z Mozillą 1.2B :-)
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Postautor: jojoro » 25 października 2002, 18:39

quiris pisze:Można to łatwo minąć, edytując skrypt instalacyjny. Jednak nie polecam tego. Autor wiedział co robi stosując to ograniczenie, ponieważ tak zainstalowana Multizilla po prostu sypie siebie i przy okazji całą Mozillę.

Jestem tego świadom, dlatego właśnie pisałem tutaj w tej sprawie. Chodziło mi o to, aby została umieszczona nowsza wersja Mozilli do pobrania.
quiris pisze:Są dwa wyjścia z tej sytuacji:
1. Zainstauj starszą wersję Multizilii. Jest w archiwum na stronie domowej projektu.
2. Zainstaluj zamiasta Multizilli, tzw. TabBrowser Extensions (link w mojej sygnaturce) ma on dwa plusy, po pierwsze nie modyfikuje tak dogłębnie Mozilli jak Multizilla (wg mnie można by ten dodatek już śmiało zintegrować MozilląPL) oraz po prostu działa z Mozillą 1.2B :-)

Dzięki! To jest świetny dodatem, ma jednak pewne wady. Po zainstalowaniu nie działa otwieranie strony w nowej zakładce poprzez wciśnięcie CTRL-ENTER.
Gdy mozilla nie jest uruchomiona, a zechcę przejrzeć za jej pomocą lokalny plik .html (zapisany na dysku) to przeglądarka uruchamia się wczytując poprzednio oglądane strony, ale nie wczytuje tego pliku .html zapisanego na dysku
jojoro

Postautor: quiris » 25 października 2002, 22:08

jojoro pisze:Dzięki! To jest świetny dodatem, ma jednak pewne wady. Po zainstalowaniu nie działa otwieranie strony w nowej zakładce poprzez wciśnięcie CTRL-ENTER.

Czy masz na myśli otwieranie strony po wpisaniu adresu na pasku adresów? Jeśli tak, to u mnie ten skrót działa.
jojoro pisze:Gdy mozilla nie jest uruchomiona, a zechcę przejrzeć za jej pomocą lokalny plik .html (zapisany na dysku) to przeglądarka uruchamia się wczytując poprzednio oglądane strony, ale nie wczytuje tego pliku .html zapisanego na dysku

I znowu... Wszystko u mnie działa. Wczytują się otwarte ostatnio panele i w pierwszym panelu ładuje się plik .html.

Proponuję reinstalację Mozilli.
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Postautor: jojoro » 25 października 2002, 22:31

quiris pisze:Czy masz na myśli otwieranie strony po wpisaniu adresu na pasku adresów? Jeśli tak, to u mnie ten skrót działa.

To już jest OK. Doszedłem do tego, że zaznaczenie opcji "Open URLs in new tab Always" powoduje odwrócenie działana skrótów, czyli:
CTRL-ENTER otwiera stonę w tym samym oknie, a
ENTER otwiera stronę w nowej zakładce.
quiris pisze:I znowu... Wszystko u mnie działa. Wczytują się otwarte ostatnio panele i w pierwszym panelu ładuje się plik .html.

A to u mnie nie działa, może znów coś zależy od jakiejś opcji?
quiris pisze:Proponuję reinstalację Mozilli.

Instalowałem na czytą mozillęPL 1.2b
jojoro

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite