Gesty w Mozi 1.2 beta dzialaja po 2 ruchu
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Gesty w Mozi 1.2 beta dzialaja po 2 ruchu
Przeglądarka: -
Mam taki problem:
Mialem wczesniej wersje 1.2a i wszystko bylo ok czyli gesty dzialaly od razu po ruchu myszką. Po przejsciu na wersję 1.2B po wczytaniu każdej nowej strony za pierwszym ruchem np. w lewo zamiast wykonania wstecz wyswietla mi się okienko z prawego klawisza myszki... Za kazdym nastepnym razem jest ok. W czym jest problem?
Dzieki
Wojtek
Mialem wczesniej wersje 1.2a i wszystko bylo ok czyli gesty dzialaly od razu po ruchu myszką. Po przejsciu na wersję 1.2B po wczytaniu każdej nowej strony za pierwszym ruchem np. w lewo zamiast wykonania wstecz wyswietla mi się okienko z prawego klawisza myszki... Za kazdym nastepnym razem jest ok. W czym jest problem?
Dzieki
Wojtek
- Wojtek2222
Witam!
Ja z moim Potworkiem mam ten sam problem
. Czasami gesty nie działają w jednym panelu a w innym działają
(to samo okno), gdy strony są załadowane i nie są to strony całe we Flash'u. Faktycznie, we wcześniejszej wersji nie było tego problemu.
Ja z moim Potworkiem mam ten sam problem
- scirus
- Z nami od: 01 października 2002, 21:09
Edycja -> Preferencje -> Zaawansowane -> Gesty -> Włącz obsługę gestów
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Gesty nie są dołączane do oryginalnej Mozilli z mozilla.org, trzeba sobie zainstalować samemu z mozdev.org. W MozillaPL są standartowo.
No i oczywiście potrzebne jest rozszerzenie sprzętowe w postaci myszki z co najmniej jednym przyciskiem, żeby kliknąć w trójkącik obok napisu "zaawansowane" w drzewku preferencji. Wtedy rozwinie się ono ukazując pozostałe opcje
No i oczywiście potrzebne jest rozszerzenie sprzętowe w postaci myszki z co najmniej jednym przyciskiem, żeby kliknąć w trójkącik obok napisu "zaawansowane" w drzewku preferencji. Wtedy rozwinie się ono ukazując pozostałe opcje
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
Ewentualnie zamiast myszki można użyć klawiatury - min. 'pospolity schab' za kilkanaście złotych polskich (w Polsce)... Po najechaniu strzałką na zaawansowane należy skęcić w prawo (czyt. nacisnąć strzałkę w prawo). Efekt identyczny do opisanego przez Gabriela 
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Wojtek2222 pisze:I jak?
Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie tego problemu?
Pozdr
Można zainstalować ponownie gesty:
http://optimoz.mozdev.org/gestures/installation.html
u mnie zadziałało...
- dls
- Z nami od: 12 maja 2002, 20:12
Można zainstalować ponownie gesty:
http://optimoz.mozdev.org/gestures/installation.html
u mnie zadziałało...
U mnie niestety nic to nie dało
- Pituch
- Z nami od: 22 października 2002, 11:33
no a co ma być? przecież są
może spróbuj odinstalować Mozię, usunąć katalogi, zainstalować od nowa, stworzyć nowy profil...
i wtedy daj znać, czy pomogło... Gwoli ścisłości - gesty są w polskiej wersji Mozilli, do oryginału musisz doinstalować
może spróbuj odinstalować Mozię, usunąć katalogi, zainstalować od nowa, stworzyć nowy profil...
i wtedy daj znać, czy pomogło... Gwoli ścisłości - gesty są w polskiej wersji Mozilli, do oryginału musisz doinstalować
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Mam to samo na 1.21PL
Na jednym kompie OK. Na drugim gesty działały dopiero po 2 ruchu. Po instalacji "na czysto" dziwnie: raz działają od razu, a raz po 2 ruchu...
- Artwi
A jakze, probowalem nic to nie pomaga. Nic tez nie pomaga odinstalowywanie gestow i instalownie nowych. Instalowalem 0.3.4 i 0.3.5 i nic to nie daje. Lipa.
- Pituch
- Z nami od: 22 października 2002, 11:33
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite