Witam
Używam wersji 1.2b pod Mdk 9rc3. Mam ustawione okresowe ściąganie wiadomości z serwera (SPOP3). Jeszcze korzystając z wersji 1.1 i z POP3 zaobserwowałem że Kurier po jakimś czasie (ok 30-50 minut) blokuje się, tzn nie tylko przestaje sam ściągać pocztę, ale niemożliwe jest też "ręczne" (Ctrl-T) ściągnięcie wiadomości; nie wyświetla się żaden komunikat, nie ma paska postępu w statusie okna... nic.
Problem rozwiązuje zrestartowanie Mozilli.
pozdrawiam
Kurier blokuje się - przestaje ściągać
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Kurier blokuje się - przestaje ściągać
Przeglądarka: -
- filipus
- Z nami od: 26 września 2002, 12:38
Re: Kurier blokuje się - przestaje ściągać
filipus pisze:[...]Kurier po jakimś czasie (ok 30-50 minut) blokuje się, tzn nie tylko przestaje sam ściągać pocztę, ale niemożliwe jest też "ręczne" (Ctrl-T) ściągnięcie wiadomości;
Też to widziałem. Wydaje mi się, że dzieje się tak gdy któraś próba połączenia z serwerem się nie powiedzie.
Nie próbowałem, ale może przełączenie off-on-line pomoże?
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Lukasz pisze:Pchnalem na ten temat buga na bugzille, jeszcze dla 0.9.8 bodajze, ale od tego czasu cisza. Nie masz przypadkiem profilu na dyski sieciowym?
Mam profil na HDD, z tym że ten profil jest symlinkowany do profilu który działa mi na FAT32. Ten sam profil wędruje ze mną po świecie na dysku i jest wykorzystywany w kilku miejscach. To może mieć wpływ?
- filipus
- Z nami od: 26 września 2002, 12:38
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite