MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Kurier blokuje się - przestaje ściągać

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Kurier blokuje się - przestaje ściągać

Postautor: filipus » 29 października 2002, 02:09

Przeglądarka: -

Witam
Używam wersji 1.2b pod Mdk 9rc3. Mam ustawione okresowe ściąganie wiadomości z serwera (SPOP3). Jeszcze korzystając z wersji 1.1 i z POP3 zaobserwowałem że Kurier po jakimś czasie (ok 30-50 minut) blokuje się, tzn nie tylko przestaje sam ściągać pocztę, ale niemożliwe jest też "ręczne" (Ctrl-T) ściągnięcie wiadomości; nie wyświetla się żaden komunikat, nie ma paska postępu w statusie okna... nic.
Problem rozwiązuje zrestartowanie Mozilli.
pozdrawiam
filipus

Z nami od: 26 września 2002, 12:38

Re: Kurier blokuje się - przestaje ściągać

Postautor: E2rd » 29 października 2002, 10:36

filipus pisze:[...]Kurier po jakimś czasie (ok 30-50 minut) blokuje się, tzn nie tylko przestaje sam ściągać pocztę, ale niemożliwe jest też "ręczne" (Ctrl-T) ściągnięcie wiadomości;

Też to widziałem. Wydaje mi się, że dzieje się tak gdy któraś próba połączenia z serwerem się nie powiedzie.
Nie próbowałem, ale może przełączenie off-on-line pomoże?
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Lukasz » 02 listopada 2002, 22:16

Pchnalem na ten temat buga na bugzille, jeszcze dla 0.9.8 bodajze, ale od tego czasu cisza. Nie masz przypadkiem profilu na dyski sieciowym?

Lukasz
Lukasz

Postautor: filipus » 04 listopada 2002, 13:18

Lukasz pisze:Pchnalem na ten temat buga na bugzille, jeszcze dla 0.9.8 bodajze, ale od tego czasu cisza. Nie masz przypadkiem profilu na dyski sieciowym?

Mam profil na HDD, z tym że ten profil jest symlinkowany do profilu który działa mi na FAT32. Ten sam profil wędruje ze mną po świecie na dysku i jest wykorzystywany w kilku miejscach. To może mieć wpływ?
filipus

Z nami od: 26 września 2002, 12:38

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite