MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Mozilla idzie do banku ... Nordea ten teges?

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Mozilla idzie do banku ... Nordea ten teges?

Postautor: wariat » 09 listopada 2002, 20:51

Przeglądarka: -

Witam!

Bede musial zalozyc konto firmowe obslugiwane netem, z pewnych przyczyn pasowalaby mi nordea www.nordea.pl (sprawdzila sie wczesniej choc tonie ja ja obsligiwalem to nie istotne) jesty pytanie czy ktos ma jakies doswiadczeniea z obsluga banku via www.nordea.pl za pomoca mozilli?
Moze jednak inny bank ... MBank zdajesie smiga z Mozilla ... bogowie jakie ja kryterium przyjmuje przy wyborze banku ;-)
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Postautor: praefectus » 09 listopada 2002, 21:48

W mbanku działa bez najmniejszych problemów. Natomiast bardzo fajne skąd inąd konto w ING banku Śląskim nie chce ruszać na innej przeglądarce, niż Internet Explorer. Po prostu w chwili, kiedy uruchamia sie Java i ma wyskoczyć okienko (sprawdzałem, nie ma to ni wspolnego z pop-up) z pytaniem o login, wtedy stoi. Tak jest na Netszkapie, Mozilli i Operze. Po prostu wina banku.
praefectus

Re: Mozilla idzie do banku ... Nordea ten teges?

Postautor: Konrad » 10 listopada 2002, 14:35

Właśnie sprawdziłem ich wersje demo. I nie wiem; albo ona nie dziala wszedzie albo cos. Na pewno mają lamerski błąd, który wyłoży strone w innych browserach niż IE; oto co mi sie wysiwtela w wersji demo:
The requested URL /demo/html2\portal.htm was not found on this server.

W urlu jak widac jest backslash \, afaik niedopuszczalne. Kto im strone robil?

Co do mBank - smiga jak trza, konto mam od kilku miesiecy i jest OK. Odradzam z kolei e.pkobp - masakra. I co najfajniejsze, ze nie raczą nawet odpowiedziec na próby kontaktu w tej sprawie.
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: Konrad » 10 listopada 2002, 14:40

Widze i inne kwiatki:

http://www.nordeabank.pl/demo/help/pl/html/kontakt.htm

Obrazek sie nie wyswietla, problem ten sam co poprzednio. Jeśli tak jest skonstruowany cały ich serwis to osobiście bym zrezygnował zanim będzie za późno. :-(
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: wariat » 10 listopada 2002, 16:18

Gdzies tam wyczytalem, z emoga wystepowac jakies przejsciowe chwilowe w tym tygodniu ... dlategoolalem to ze nei wpuszcza mnie na demo ... pod IE nei moge sprawdzic, bo sie sam popsul i proba uruchomiena generuje losowo blue screen lub tylko dialog o czyms krytycznym ;-)
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Postautor: Rafał » 10 listopada 2002, 16:26

Mozilla bez problemu działa z Bankiem Zachodnim WBK

http://www.bzwbk24.pl
Rafał

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite