Witam!
Czyzby w Mozilli nie dalo sie zrobic selektywnego kasowania poczty z serwera?
Czytam poczte w pracy i w domu, uzywam Calypso.
Moge tam wybrac, ktore maile wykasowac z serwera.
A Mozilla jakby tlko wszystko zostawiala, albo wszystko kasowala ;-(
Czy tak prawda, czy za slabo szukalem?
Mariusz
mariusz@tpc.pl
Kurier poczty - wybor listow do skasowania z serwera ??
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Kurier poczty - wybor listow do skasowania z serwera ??
Przeglądarka: -
Proszę spróbować zmienić opcje kategorii: Ustawienia serwera (Kurier Poczty > Edycja > Konfiguracja kont Kuriera Poczty > [nazwa serwera].
W przypadku konta POP:
Zaznaczyć opcje: "Pozostaw kopię wiadomości na serwerze" oraz "Przy usuwaniu wiadomości lokalnie, usuń je także z serwera".
W przypadku konta POP:
Zaznaczyć opcje: "Pozostaw kopię wiadomości na serwerze" oraz "Przy usuwaniu wiadomości lokalnie, usuń je także z serwera".
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
pbartecki pisze:Proszę spróbować zmienić opcje kategorii: Ustawienia serwera (Kurier Poczty > Edycja > Konfiguracja kont Kuriera Poczty > [nazwa serwera].
W przypadku konta POP:
To nie jest to, czego oczekuje ;-((
Tutaj aby zdjac z serwera trzeba maia usunac.
Chcialbym miec listy w tym samym folderze, a np. z ostatnich dwoch dni nie zdjete z serwera.
Mariusz
mariusz@tpc.pl
- Mariusz
Mariusz pisze:Chcialbym miec listy w tym samym folderze, a np. z ostatnich dwoch dni nie zdjete z serwera.
W zyciu nie widzialem czegos takeigo, ale tak sobie mysle, ze jesli zalozysz sobei katalog jakis tam ... niech bedzie po windowsowemu MOJA poczta, zalozysz filtr w inbox ktory bedzie KOPIOWAL wszystko jak leci do tego katalogu, to bedziesz mial tam listy ktore chcesz miec,a w prawdziwym inboxie to co masz na serwerze czyli bedziesz mogl z tamtad usuwac poczte kasujac po prostu maile z inbox'a ...
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
- wariat
- Z nami od: 09 maja 2002, 20:01
Mariusz pisze:To nie jest to, czego oczekuje ;-((
Chcialbym miec listy w tym samym folderze, a np. z ostatnich dwoch dni nie zdjete z serwera.
Mariusz
mariusz@tpc.pl
Ja muszę przyznać, nie wiem o co dokładnie chodzi... ;(
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Mariusz pisze:To nie jest to, czego oczekuje ;-((
Hmmm... Filtry wiadomości?
Dla konta zostawić opcję pozostaw na serwerze, a później dodać filtry (na datę) z opcją przenieś do folderu... Ale to tylko takie gdybanie
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
pbartecki pisze: Ja muszę przyznać, nie wiem o co dokładnie chodzi... ;(
Człowiek pisze o przydatnej funkcji - to było by dobre - zobaczyć liste (tamat, od kogo, wielkość) wiadomości które są na serwerze a nie sciągniete na dysk.
Wtedy zdecydować czy pobrać wiadomość czy skasować - bez oglądania treści. Teraz żeby zrobić taki numer musze wejść na mojego webmaila przez www i skasować to co chce - (bo na przykład jest tam jakiś mail który waży 40 MB a ja go wcale nie chcę ściągać)
- dls
- Z nami od: 12 maja 2002, 20:12
> Hmmm... Filtry wiadomości?
> Dla konta zostawić opcję pozostaw na serwerze, a później dodać filtry (na > datę) z opcją przenieś do folderu... Ale to tylko takie gdybanie...
To moze jest idea. Musze poszukac....
Ale takie Calypso (moj faworyt, jesli chodzi o programy pocztowe) ma po prostu przy kazdym mailu dodatkowa kolumne, podobna do tej "przeczytane", ktora oznacza, czy mail jest na serwerze czy nie.
I na kazdym mailu mozna wybrac opcje 'Delete form mail server" lub "Mark to delete .." i przy nastepnym polaczeniu poczta zostanie skasowana z serwera.
A lokalnie lezy sobie caly czas w tym samym folderze (Odebrane, czy jakis inny)....
Wiec sciagam w pracy poczte, kasuje spam, a to co chce jeszcze raz wciagnac w domu, pozostawiam na serwerze.
Jest tez opcja do automatycznego kasowania np. po 5 dniach lub z poziomu filtra.
Mariusz
mariusz@tpc.pl
> Dla konta zostawić opcję pozostaw na serwerze, a później dodać filtry (na > datę) z opcją przenieś do folderu... Ale to tylko takie gdybanie...
To moze jest idea. Musze poszukac....
Ale takie Calypso (moj faworyt, jesli chodzi o programy pocztowe) ma po prostu przy kazdym mailu dodatkowa kolumne, podobna do tej "przeczytane", ktora oznacza, czy mail jest na serwerze czy nie.
I na kazdym mailu mozna wybrac opcje 'Delete form mail server" lub "Mark to delete .." i przy nastepnym polaczeniu poczta zostanie skasowana z serwera.
A lokalnie lezy sobie caly czas w tym samym folderze (Odebrane, czy jakis inny)....
Wiec sciagam w pracy poczte, kasuje spam, a to co chce jeszcze raz wciagnac w domu, pozostawiam na serwerze.
Jest tez opcja do automatycznego kasowania np. po 5 dniach lub z poziomu filtra.
Mariusz
mariusz@tpc.pl
- Mariusz Michna
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite