Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11 FluxBox; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113 -=(.Anarchia..KLAPEK..Pokój.)=-
Olhado/256 pisze:KLAPEK pisze:Ależ ja nie atakuje ad personam tylko produkt, a raczej bardziej kierunek jego rozwoju
Ale dlaczego? Używasz tego produktu? Przeszkadza ci w czymś? Nie podoba ci się, to nie używaj - nikt ci nie każe.
Wiesz, ja chciałem nawet używać, ale kierunek rozwoju i podejście do usera mnie zniechęciły.
Na początku było wszystko fajnie, źle się zaczęło kiedy nastąpiły odstępstwa od standardów i tworzenia dobrego produktu na rzecz przeglądarki dla wszystkich...
Olhado/256 pisze:KLAPEK pisze:a przede wszystkim menadżerków MF, którzy chcą uśmiercić Mozillę
Nie uśmiercić, tylko przestać rozwijać. I mają do tego prawo, bo to oni zaczęli ją rozwijać. Ich zdaniem się widać nie sprawdziła. Nie jesteś ich klientem, nie masz prawa wymagać od nich, żeby ją dalej rozwijali. Możesz natomiast pomóc utrzymać ją przy życiu.
Oczywiście, że mają prawo, tak samo jak ja mam prawo to otwarcie krytykować.
Olhado/256 pisze:KLAPEK pisze:a jak będzie trzeba to i standardy, byleby zdobyć więcej uzytkowników, bo to ułatwi zdobycie klientów korporacyjnych...
Może po prostu chcą stworzyć przeglądarkę dla ZU, a nie niszowe technology preview dla maniaków?
Tylko smutne jest to, że jak i FF pójdzie drogą M$, to możemy sobie od razu darować standardy i W3C, bo nie tego oczekuje ZU... i znowu wzrośnie ilość koszmarków w sieci, bo _większość_ przeglądarek to wyświetli ;(
Olhado/256 pisze:KLAPEK pisze:I po prostu głośno mówię co o tym myślę.
A że temat dotyczy Mozilli Suite i stosunku do niej MF, zatem 'ujawniam' swoją wrogość do FF

Powiedziałeś głośno raz - i wystarczy. Maniakalne powtarzanie "Balcerowicz musi odejść" niczego nie zmienia.
Nie wiem czemu usilnie próbujesz mnie zdyskredydować porównując do oszołomów prawicowych gadających o Balcerku - ja nic takiego nigdy nie pisałem ;/
Olhado/256 pisze: A to, co masz w sygnaturce, to już zwyczajne trollowanie - żadnych argumentów, tylko otwarta wrogość wobec przeglądarki,
Nie trollowanie, tylko skrót, cały czas przecież piszę _dlaczego_ mi się nie podoba, nieprawdaż?
Natomiast te wszystkie argumenty w sygnaturce się nie zmieszczą, a sam pisałeś, 'że tyle razy to powtarzałem, że odwiedzający regularnie wiedzą o co chodzi\, więc i Ty wiesz dlaczego.
Olhado/256 pisze:która się milionom ludzi bardzo podoba.
Jedzmy kupę

miliony much nie mogą się mylić ;p
Olhado/256 pisze:Jaki masz cel w tym? Myślisz, że jak będziesz ludziom powtarzał "wasza przeglądarka jest do bani" to uwierzą?
Wyrażam swoje zdanie, a mam jeszcze nadzieję, że rozwój FF może znów wejść na drogę standardów sieciowych...
Olhado/256 pisze:Czy chcesz ich może zwyczajnie powkurzać, napsuć kwi, wygenerować jak najwięcej negatywnych emocji?
Czy jak ktoś idzie pod prąd, jest w mniejszości, otwarcie to przyznaje, nie boi się mieć innego zdania... to nie oznacza automatycznie, że chce psuć komuś krew - po prostu tak myślę i mówię o tym otwarcie i tyle.
Olhado/256 pisze: Wyładować się, bo Fx osiągnął to, co się Mozilli nigdy nie udało?
Pudło, nigdy mnie nie cieszyło używanie markowych, uznanych i poważanych produktów.
I znów co ma mnie cieszyć skoro FF powoli, ale jednak systematycznie odchodzi od standardów sieciowych, to co mi po jednym monopolu, nie trzymającym standardu, który zostanie zamieniony na drugi podobny...
Dla mnie większość może mieć nawet IE [pomijając nawet to że nie darzę sympatią M$] byle trzymał standardy sieciowe i bym mógł pisać stronę tworząc _jeden_ kod, a nie dla każdej przeglądarki inny...
Olhado/256 pisze: Po co te rozłamy? Uważasz, że na rynku jest miejsce tylko dla jednej przeglądarki alternatywnej?
Uważam, że na rynku może i powinno być wiele przeglądarek, ale _dla mnie_ najważniejsze jest to by wszystkie one trzymały się jednego standardu W3C
PAX
{skoro tak Cię to drażni, to zmienię sygnaturkę, byś nie winił mnie za rozłamy;)