Witam
Mam taki oto problem. Postanowiłem zrobić tacie porządek z kontami w kurierze. Chca zachować wiadomości przekopiowałem cały katalog Mail gdzieś. Wykasowałem odpowiednie dane z pref.js. No i kotan znikneły. Zacząłem je zakładać od początku. Po założeniu konta, kopiowałem odpowiednie stare katalogi na nowe. ALe tu niemiła niespodzianka, zawartość częsci z nich nie pojawia się w kurierze, choć wiadomości są w plikach. Np. Inbox ma niezerową długość, ale nic nie pojawia się w Odebranych w Kurierze. Ale już podkatalog Inboxa zawiera prawdziwą zawartość.
O co chodzi? Dlaczego to nic nie daje?
Gdzie są dane o wiadomosciach
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Gdzie są dane o wiadomosciach
Przeglądarka: -
LarryN pisze:Witam
[...]
Ale tu niemiła niespodzianka, zawartość częsci z nich nie pojawia się w kurierze, choć wiadomości są w plikach. Np. Inbox ma niezerową długość, ale nic nie pojawia się w Odebranych w Kurierze. Ale już podkatalog Inboxa zawiera prawdziwą zawartość.
O co chodzi? Dlaczego to nic nie daje?
Oglądając pliki doszedłem do wniosku, że winne mogą byc pliki msf. Czy można jakość je wygenerować na podstawie zawartości skrzynek (np. plików Drafts-->Drafts.msf; Inbox-->Inbox.msf)
- LarryN
- Z nami od: 07 lutego 2002, 17:13
Witam
Rozwiązałem to zmineiając status z np. 0009 na 0001.
Rozwiązałem to zmineiając status z np. 0009 na 0001.
- LarryN
Kasowanie .msf-ów jest całkowicie bezpieczne, a czasem nawet wskazane - jeśli widzimy, że coś się z pocztą dzieje dziwnego
To tylko indeksy do folderów poczty - zostaną one odbudowane przy pierwszym kliknięciu w folder.
No to od-kasowałeś ojcu wszystkie wiadomości - np. te przeniesione do innych folderów
LarryN pisze:Rozwiązałem to zmineiając status z np. 0009 na 0001.
No to od-kasowałeś ojcu wszystkie wiadomości - np. te przeniesione do innych folderów
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
E2rd pisze:Kasowanie .msf-ów jest całkowicie bezpieczne, a czasem nawet wskazane - jeśli widzimy, że coś się z pocztą dzieje dziwnegoTo tylko indeksy do folderów poczty - zostaną one odbudowane przy pierwszym kliknięciu w folder.
LarryN pisze:Rozwiązałem to zmineiając status z np. 0009 na 0001.
Ale działa, choć w czasie moich dziwny manewrów usłyszałem, że OutLook jest ciągle lepszy. Nie chciałem mu mówić (zresztą to wie), że 'dobry informatyk', może zepsuć wszystko
Choć trzeba przyznać, że ojciec jako przegladarki używa właściwie tylko Nawigatora, a teraz OutLook to powoli tylko wspomnienie.
- LarryN
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite