MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Gdzie są dane o wiadomosciach

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Gdzie są dane o wiadomosciach

Postautor: LarryN » 23 listopada 2002, 21:44

Przeglądarka: -

Witam

Mam taki oto problem. Postanowiłem zrobić tacie porządek z kontami w kurierze. Chca zachować wiadomości przekopiowałem cały katalog Mail gdzieś. Wykasowałem odpowiednie dane z pref.js. No i kotan znikneły. Zacząłem je zakładać od początku. Po założeniu konta, kopiowałem odpowiednie stare katalogi na nowe. ALe tu niemiła niespodzianka, zawartość częsci z nich nie pojawia się w kurierze, choć wiadomości są w plikach. Np. Inbox ma niezerową długość, ale nic nie pojawia się w Odebranych w Kurierze. Ale już podkatalog Inboxa zawiera prawdziwą zawartość.
O co chodzi? Dlaczego to nic nie daje?
LarryN

Z nami od: 07 lutego 2002, 17:13

Re: Gdzie są dane o wiadomosciach

Postautor: LarryN » 23 listopada 2002, 23:01

LarryN pisze:Witam
[...]
Ale tu niemiła niespodzianka, zawartość częsci z nich nie pojawia się w kurierze, choć wiadomości są w plikach. Np. Inbox ma niezerową długość, ale nic nie pojawia się w Odebranych w Kurierze. Ale już podkatalog Inboxa zawiera prawdziwą zawartość.
O co chodzi? Dlaczego to nic nie daje?

Oglądając pliki doszedłem do wniosku, że winne mogą byc pliki msf. Czy można jakość je wygenerować na podstawie zawartości skrzynek (np. plików Drafts-->Drafts.msf; Inbox-->Inbox.msf)
LarryN

Postautor: LarryN » 24 listopada 2002, 00:09

Witam

Rozwiązałem to zmineiając status z np. 0009 na 0001.
LarryN

Postautor: E2rd » 24 listopada 2002, 23:04

Kasowanie .msf-ów jest całkowicie bezpieczne, a czasem nawet wskazane - jeśli widzimy, że coś się z pocztą dzieje dziwnego :D To tylko indeksy do folderów poczty - zostaną one odbudowane przy pierwszym kliknięciu w folder.

LarryN pisze:Rozwiązałem to zmineiając status z np. 0009 na 0001.

No to od-kasowałeś ojcu wszystkie wiadomości - np. te przeniesione do innych folderów :lol:
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: LarryN » 24 listopada 2002, 23:59

E2rd pisze:Kasowanie .msf-ów jest całkowicie bezpieczne, a czasem nawet wskazane - jeśli widzimy, że coś się z pocztą dzieje dziwnego :D To tylko indeksy do folderów poczty - zostaną one odbudowane przy pierwszym kliknięciu w folder.

LarryN pisze:Rozwiązałem to zmineiając status z np. 0009 na 0001.

No to od-kasowałeś ojcu wszystkie wiadomości - np. te przeniesione do innych folderów :lol:

Ale działa, choć w czasie moich dziwny manewrów usłyszałem, że OutLook jest ciągle lepszy. Nie chciałem mu mówić (zresztą to wie), że 'dobry informatyk', może zepsuć wszystko ;-))))))
Choć trzeba przyznać, że ojciec jako przegladarki używa właściwie tylko Nawigatora, a teraz OutLook to powoli tylko wspomnienie.
:lol:
LarryN

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite