Błąd siakiś czy co...
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Błąd siakiś czy co...
Przeglądarka: -
Tak ostatnio zauważyłem jedna rzecz- czytam posty newsowe. Wszystko jest OK do momentu, gdy trafię na posta jakiegos z kodowaniem innym niz ISO (polskie). W miejscu literek pojawiaja się smieci jakieś a potem to już w każdym poście pokazują się takie.... 
- JohnyK
Re: Błąd siakiś czy co...
SOA#1 - czyli nie zauważyłem u siebie podobnego efektu.
Owszem, jeśli ktoś użył jakiegoś krzaczastego kodowania, to jest szansa, że odpowiedzi na to też będą krzaczaste - bo większość czytników przy odpowiadaniu stosuje kodowanie odpowiadanego posta... Ale żeby się to przenosiło na inne wątki - to nie...
Owszem, jeśli ktoś użył jakiegoś krzaczastego kodowania, to jest szansa, że odpowiedzi na to też będą krzaczaste - bo większość czytników przy odpowiadaniu stosuje kodowanie odpowiadanego posta... Ale żeby się to przenosiło na inne wątki - to nie...
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Hej!
Miałem identyczny problem, który zniknął dopiero po zamknięciu i restarcie mozilli. Kodowanie z innego niz ISO postu 'przenosiło' się do reszty kodowanych z ISO. Efekt - wszędzie były krzaczki, a kurier nie rozpoznawał poprawnego kodowania.
Zniknęło jak mówię po restarcie, pojawiło się tylko raz odkąd bawię się Mozillą więc zwaliłem to na działanie Windows XP, terorystów kaukazkich i wpływ pogody.
Mozilla 1.2a pl / Win XP home, SP1 ang.
Pozdrawiam.
Miałem identyczny problem, który zniknął dopiero po zamknięciu i restarcie mozilli. Kodowanie z innego niz ISO postu 'przenosiło' się do reszty kodowanych z ISO. Efekt - wszędzie były krzaczki, a kurier nie rozpoznawał poprawnego kodowania.
Zniknęło jak mówię po restarcie, pojawiło się tylko raz odkąd bawię się Mozillą więc zwaliłem to na działanie Windows XP, terorystów kaukazkich i wpływ pogody.
Mozilla 1.2a pl / Win XP home, SP1 ang.
Pozdrawiam.
- At124
- Z nami od: 22 września 2002, 21:31
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite