MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

RC2 PL - problem z uruchamianiem

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

RC2 PL - problem z uruchamianiem

Postautor: ArekG » 12 maja 2002, 20:28

Przeglądarka: -

Witam,

zainstalowałem RC2 od podstaw (deinstalacja RC1, skasowanie katalogu), zainstalowałem RC2 (instalacja użytkownika: wyłączenie Kuriera Poczty i Chatzilli, wyłączony Szybki start). Przy próbie uruchomienia otrzymuję jedynie okienko (a w zasadzie jego pasek tytułowy bez zawartości) o tytule 'Ostrzeżenie' i mogę je jedynie zamknąć klikając na [X] :(

Cała rzecz dzieje się na Athlon 900, W2k PL przy rozdzielczości 1024x768

Czyżby coś nie wyszło???

Pozdrawiam,
Arek
ArekG

Z nami od: 08 lutego 2002, 20:44

Re: RC2 PL - problem z uruchamianiem

Postautor: GmbH » 12 maja 2002, 20:36

ArekG pisze:Witam, zainstalowałem RC2 od podstaw (deinstalacja RC1, skasowanie katalogu), zainstalowałem RC2 (instalacja użytkownika: wyłączenie Kuriera Poczty i Chatzilli, wyłączony Szybki start). Przy próbie uruchomienia otrzymuję jedynie okienko (a w zasadzie jego pasek tytułowy bez zawartości) o tytule 'Ostrzeżenie' i mogę je jedynie zamknąć klikając na [X] :(

Proszę ponownie usunąć katalog instalacyjny Mozilli oraz plik XUL.mfl z katalogu z profilem użytkownika. Gdyby to nie pomogło proszę założyć nowy profil.
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: GmbH » 12 maja 2002, 20:41

ArekG pisze:Witam, zainstalowałem RC2 od podstaw (deinstalacja RC1, skasowanie katalogu), zainstalowałem RC2 (instalacja użytkownika: wyłączenie Kuriera Poczty i Chatzilli, wyłączony Szybki start). Przy próbie uruchomienia otrzymuję jedynie okienko (a w zasadzie jego pasek tytułowy bez zawartości) o tytule 'Ostrzeżenie' i mogę je jedynie zamknąć klikając na [X] :(

No i jeszcze mi się przypomniało - jeśli używasz schematu Klasycznego to do pobrania jest nowa wersja - skrypty aktualizacyjne schrzaniły informację o schemacie - może to właśnie ten błąd. Dodatkowo zaaplikowałem łatkę likwidującą błąd związany z wyświetlaniem literek "ś" i "ź".
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: ArekG » 13 maja 2002, 19:25

Witam,

GmbH pisze:Proszę ponownie usunąć katalog instalacyjny Mozilli oraz plik XUL.mfl z katalogu z profilem użytkownika.

Nie pomogło, ale pomogło usunięcie profilu i założenie nowego.

Faktycznie używam profilu klasycznego i czegoś mi tu brakuje ;) Ale ściągam dzielnie wersję RC2(2)...

Dzięki i pozdrawiam,
Arek
ArekG

Z nami od: 08 lutego 2002, 20:44

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite