1. kiedy bedzie mozilla 1.2 pl ??
2. Przestal mi dzialac klijent Irca --i nie pomagaja reinstalacjie , odinstalawanie i instalowanie mozilli od nowa -- po prostu po wpisaniu /attach poznan.irc.pl ( lub inna nazwe sieci irca ) nic sie nie dzieje . to nastapilo chyba w momencie przejscia z 1.1 na i 1.2 alfa .
3. Ladowanie kilku stron jednoczesnie -- fajna sprawa w mozilli tylko przydala by sie jakas funkcjia w ustawieniach ktora by dawala mozliwosc
a) pobiernaia wszystkich stron naraz jakie sa np w danej zakladce
b) pobierania jednej strony po drugiej dopiero gdy ta poprzednia sie calkowicie zaloduje ( no chyba ze transfer spadl ponizej okreslonego poziomu , serwer jest przeciazony , albo nie odpowiada to wtedy mozesz pobierac nastepna )
ten drugi sposob byl by chhyba szybszy -- bo wydaje mi sie ze takie ciagle przeskaiwanie miedzy serwerami z jakich sie pobiera dane opoznia caly proces ladowania .
4. jak zmusic star dowloada zeby zintegrowal sie z mozilla ???
5. jak zmienic ustawionego przez fresch dowloada siebie jako domyslna pobieraczke danych na standartowego mozillowego zasysacza ?? tak sie dziwnie stalo ze po odinstalowaniu fresch dowloadrea nadal on byl domyslnym zasysaczem .
Mozilla 1.2
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Mozilla 1.2
Przeglądarka: -
e404 pisze:1. kiedy bedzie mozilla 1.2 pl ??
Juz jest od srody
e404 pisze:3. Ladowanie kilku stron jednoczesnie -- fajna sprawa w mozilli tylko przydala by sie jakas funkcjia w ustawieniach ktora by dawala mozliwosc
a) pobiernaia wszystkich stron naraz jakie sa np w danej zakladce
To tez juz jest, otwierasz kilka zakladek w Mozilli, gdy juz sie wszystkie zaladuja:
Zakladki > Dodaj do zakladake jako grupe paneli
e404 pisze:b) pobierania jednej strony po drugiej dopiero gdy ta poprzednia sie calkowicie zaloduje ( no chyba ze transfer spadl ponizej okreslonego poziomu , serwer jest przeciazony , albo nie odpowiada to wtedy mozesz pobierac nastepna )
ten drugi sposob byl by chhyba szybszy -- bo wydaje mi sie ze takie ciagle przeskaiwanie miedzy serwerami z jakich sie pobiera dane opoznia caly proces ladowania .
A mi sie wydaje, ze wcale nie musi byc szybciej - zauwaz jak masz w akceleratorach ladowania: tez pobiera w kilku pakietach na raz a wcale to nie zwalnia dzialania.
e404 pisze:4. jak zmusic star dowloada zeby zintegrowal sie z mozilla ???
Bardzo dobre pytanie! Ja mam Star Downloadera juz zintergrowanego z Mozilla, ale niestety nowi uzytkownicy Mozilli tego zrobic nie moga. Jakis czas temu tu, na mozillapl.org, byl artykul o tym jak je ze soba zwiazac; byl tam link do pliku, ktory trzeba bylo dociagnac ze strony StarDownloader.com. Niestety plik ten juz nie istnieje. Moze ktos go ma? Prosze o info, to wyloze go na swojej stronce zeby juz kazdy mogl rozwiazac ten problem. Ten plik to byl jakis zip. Warto by bylo by sie znalazl bo stardownloader jest faktycznie super
Na ostatnie pytanie nie odpowiadam, bo nie znam tego programu
- Konrad
- Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38
e404 pisze:4. jak zmusic star dowloada zeby zintegrowal sie z mozilla ???
5. jak zmienic ustawionego przez fresch dowloada siebie jako domyslna pobieraczke danych na standartowego mozillowego zasysacza ?? tak sie dziwnie stalo ze po odinstalowaniu fresch dowloadrea nadal on byl domyslnym zasysaczem.
4. Zobacz na http://plugindoc.mozdev.org/windows.html
5. Prawdopodobnie została po nim wtyczka w katalogu Plugins Mozilli. Wpisz w pasku adresu about:plugins i sprawdz który z plików to wtyczka fresh downloader-a, potem po prostu usuń ten plik.
--
Irek
- irekc
- Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41
Konrad pisze:
Bardzo dobre pytanie! Ja mam Star Downloadera juz zintergrowanego z Mozilla, ale niestety nowi uzytkownicy Mozilli tego zrobic nie moga. Jakis czas temu tu, na mozillapl.org, byl artykul o tym jak je ze soba zwiazac; byl tam link do pliku, ktory trzeba bylo dociagnac ze strony StarDownloader.com. Niestety plik ten juz nie istnieje. Moze ktos go ma? Prosze o info, to wyloze go na swojej stronce zeby juz kazdy mogl rozwiazac ten problem. Ten plik to byl jakis zip. Warto by bylo by sie znalazl bo stardownloader jest faktycznie super
Ok, juz znalazlem plik samemu, odpowiednie info co i jak zamiescilem na www.VivaMozilla.civ.pl/faq.html
- Konrad
Konrad pisze:Konrad pisze:
Ok, juz znalazlem plik samemu, odpowiednie info co i jak zamiescilem na www.VivaMozilla.civ.pl/faq.html
Ten link do pliku u Ciebie nie działa, ale rozwiązanie jest bliżej niż myślisz
http://www.stardownloader.com/faq.php
--
Irek
- irekc
- Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41
w linku do pliku się 'przepalcowałeś':
w linku jest: http://www.vivamozilla.civ.pl/pliki/kmemelon_plugin.zip
a powinno być:
http://www.vivamozilla.civ.pl/pliki/kmeleon_plugin.zip
w linku jest: http://www.vivamozilla.civ.pl/pliki/kmemelon_plugin.zip
a powinno być:
http://www.vivamozilla.civ.pl/pliki/kmeleon_plugin.zip
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
- Konrad
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite