MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Mozilla i KDE

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Mozilla i KDE

Postautor: Aht » 29 listopada 2002, 17:00

Przeglądarka: -

Zainstalowałem sobie mozillę 1.2 i pojawił sie problem którego wcześniej nie miałem. Kiedy uruchamiam mozillę w kde z menu, mozilla normalnie się włącza ale ikonka przy kursorze ciągle miga. Powinna ona znikać po uruchomieniu mozilli, ale tak nie jest i muszę czekać 30 s. Co zrobić ? :(
Aht

Postautor: Konrad » 29 listopada 2002, 17:19

Jaka ikonka przy jakim kursorze?
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: marcoos » 29 listopada 2002, 19:25

Jakiej wersji KDE używasz?
marcoos
Moderator

Z nami od: 12 października 2002, 10:25

Postautor: Gość » 29 listopada 2002, 20:09

Używam kde 3.0.3 , chodzi o ikonkę która pojawia się przy kursorze kidey uruchamia się aplikację, powinna ona znikać po jej uruchomieniu, ale tak się nie dzieje :(
Gość

Postautor: KLAPEK » 29 listopada 2002, 20:25

Anonymous pisze:Używam kde 3.0.3 , chodzi o ikonkę która pojawia się przy kursorze kidey uruchamia się aplikację, powinna ona znikać po jej uruchomieniu, ale tak się nie dzieje :(

Też miałem cosik takiego, bodajże w MD 9.0 jak nieopatrznie postawiłem Mandarynkę razem z Mozillą, a potem roztarowałem polską Mozillę.
Jak chciałem odrpmować ;) oryginalną Mozę, to krzyczał o zależnościach /Galeon pewnie i coś tam jeszcze, no chyba że wymusisz odinstalowanie bez oglądania się na zależności/ -> a na przyszłość trzeba podczas instalki Lina odptaszyć Mozillę i kłopot z głowy -> zainstalować PL Jaszczura i śmiga aż miło 8)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: MiMaS » 02 grudnia 2002, 09:06

Anonymous pisze:Używam kde 3.0.3 , chodzi o ikonkę która pojawia się przy kursorze kidey uruchamia się aplikację

Czyli to co ustawiasz w Centrum sterowania / Wygląd / Graficzny postęp uruchamiania (czy w jakim tam masz języku), tak?

Anonymous pisze:powinna ona znikać po jej uruchomieniu, ale tak się nie dzieje

Jesteś pewien, że nie masz już odpalonej Mozilli?
Ja mam taki efekt kiedy odpalam ze skryptu, który otwiera nowy panel już otwartej Mozilli (jeżeli taka jest) a nie nowe okno -- KDE czeka na nowe okno ale nie może się doczekać i ta ikonka znika dopiero po timeout'cie...
MiMaS

Z nami od: 12 września 2002, 10:50

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite