Przez parę dni nawet nie zauważyłem, że coś się sypie, dopóki wczoraj nie odpaliłem Mail&News...
Chyba czas na nowy lang.xpi dla Mozilli nightly ;)
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Chyba czas na nowy lang.xpi dla Mozilli nightly ;)
Przeglądarka: -
Zupgrade'owalem sobie ostatnio Mozille do kolejnego nightly'ego i... w polskiej wersji przestal mi Mail&News chodzic (polska lokalizacje sciagnalem w najnowszej dostepnej wersji stąd.
Przez parę dni nawet nie zauważyłem, że coś się sypie, dopóki wczoraj nie odpaliłem Mail&News...
A wszystko przez nową, antyspamową opcję w M&N "Mark selected message as junk".
- marcoos
- Moderator
- Z nami od: 12 października 2002, 10:25
Re: Chyba czas na nowy lang.xpi dla Mozilli nightly ;)
Przeglądarka: -
marcoos pisze:Przez parę dni nawet nie zauważyłem, że coś się sypie, dopóki wczoraj nie odpaliłem Mail&News...A wszystko przez nową, antyspamową opcję w M&N "Mark selected message as junk".
Ten mechanizm antyspamowy zapowiada sie bardzo ciekawie. Poswiecilem troche czasu na poczytanie o tym na stronie kogos, kto sie tym zajmuje od dawna (ale nie wypuszcza programow, tylko raczej tworzy podstawy do pozniejszej implementacji).
System to tzw. "Bayesian filter" i np. jak podaje ten ktos na stronie (naprawde nie pamietam nazwiska - do wszystkiego mozna dojsc ze stron mozilli) - probka 1000 listow, wyniki: przepuszczono 5 emaili ze spamem, ale bylo 0 tzw. "false positives" czyli nie wyrzucil zadnego "dobrego" emaila.
Kibicuje bardzo ludziom, ktorzy sie za to zabrali, bo moga naprawde przyczynic sie do ulatwienia zycia tym, ktorzy odbieraja po kilkadziesiac emaili ze spamem dziennie (wiem, ze to zadne rekordowe liczby).
pozdr.
- tom5
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite