jakby tu zacząć..
może od tego że mam obecnie
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.2.1; MultiZilla v1.1.32 final) Gecko/20021130
zainstalowana po uprzednium usnunięciu poprzedniej wersji wraz z profilem na Win XP Pro.
Zauważyłem tu kilka "dziwnostek". Czy moglibyście się do nich ustosunkować?
1) podczas instalowania jakichś dodatków jak naprzykład skórki pojawia się okno pobierania pliku. Jest tam też paseczek postępu pobierania, który u mnie niestety jest jakby pusty tzn, nie "rośnie" on przec cały czas trwania pobierania, które kończy się szczęśliwie odpowidnimkomunikatem. Coś podobnego zauważyłęm już na Mozi 1.2
2) nie wiem czy kolejny problem tyczy się samej Mozi 1.2.1 czy też może tylko Multizilli, ale go tu przytoczę. Otóż kliknięcie (przytrzymanie kliku) na panelu powoduje u mnie chwilowe pojawienie się bialego prostokącika zasłaniającego nazwę panelu. Na wierzchu pozostaje jedynie ikonka.
3) jak to napisał pbratecki w notce o nowym wydaniu Mozilli:
Okno wyszukiwania wiadomości obsługuje funkcję przeciągnij i upuść
u mnie wygląda to tak:
. Ctrl+F i otwiera się okienko wyszukiwania
: Zaznaczam na stronie fragment tekstu i przeciągam go do okienka wyszukiwania - pojawia się on wewnątrz okienka
:. Guzik Szukaj pozostaje niaktywny
Uaktywnienie guziczka następuje dopiero po kliknięciu wewnątrz okienka gdzie wprowadza się tekst do wyszukania i wprowadzenia tam jakiegoś znaczku z klawiatury
4) teraz coś odnośnie Kuriera Poczty (sorki że nie na odpowiednim forum, ale lecę hurtem). Tu tez pojawiły się nowe możliwości, tzn jest możliwość wysyłania maila później. (tak na marginesie czemu skrót do tego to Ctrl+Shift+Return).
. Komponuje sobie nowego maila
: Wybieram Plik/Wyślij później - okienko z mailem znika
:. w samym Kurierze: Plik/Wyślij niewysłane wiadomości pozostaje u mnie nieaktywny
Pozdrawiam i czekam na Wasze komentarze.