MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

błąd XPCOM:-204 - Windows XP

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

błąd XPCOM:-204 - Windows XP

Postautor: pbartecki » 08 grudnia 2002, 14:37

Przeglądarka: -

Dostalismy dokladniejsze wyjasnienie jednego z bledow powstajacych przy instalacji MozilliPL w systemie Windows XP:

Podczas instalacji Mozilli napotkałem błąd XPCOM:-204 NO_INSTAL_SCRIPT.

Na waszym FAQ napotkałem takie wyjaśnienie :

Podczas instalacji Mozilli, na samym początku pojawia się błąd: XPCOM:-204 NO_INSTAL_SCRIPT.

Błąd ten występuje na niektórych konfiguracjach Windows XP ponieważ plik instalacyjny "install.js" komponentu XPCOM jest dekompresowany do niewłaściwego katalogu TEMP. W najnowszej wersji Mozilli błąd powinien zostać poprawiony.

Ponieważ błąd ten nadal występuje w wersji 1.2.1 podaję jego dokładniejszą przyczynę. U mnie wystąpił on ponieważ użytkownik na jakiego byłem zalogowany miał w nazwie polską literę (michał). Kiedy przelogowałem się na inne użytkownika 'bez polskich liter' instalacja przebiegła bez problemu. Rozwiązaniem tymczasowym jest propozycja aby zmienić nazwę użytkownika, albo stworzyć użytkownika tymczasowego, albo zalogować się jako administrator. Docelowo, trzeba by było to poprawić :)

Problem ten występuje zresztą nie tylko podczas instalacji Mozilli ale też podczas korzystania z programu pocztowego. Gdy przed chwilą próbowałem wysłać maila za pośrednictwem klienta e-mail z mozilli okazalo sie ze jest to niemozliwe.

Dlatego też zostaję przy outlooku J

Pozdrawiam

Michał Bohuszewicz
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite