MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

gdzie te pl robaczki?

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

gdzie te pl robaczki?

Postautor: vasart » 15 maja 2002, 13:47

Przeglądarka: -

coś dziwnego dzieje się w kurierze poczty (win). znikają polskie litery (wszędzie w wiadomościach!!!) - pomaga zamknięcie i ponowne uruchomienie.
vasart

Z nami od: 22 lutego 2002, 17:04

Re: gdzie te pl robaczki?

Postautor: GmbH » 16 maja 2002, 12:32

vasart pisze:coś dziwnego dzieje się w kurierze poczty (win). znikają polskie litery (wszędzie w wiadomościach!!!) - pomaga zamknięcie i ponowne uruchomienie.

Możesz podać wersję Mozilli i Windowsa? Konto pocztowe to IMAP czy POP czy też może chodzi o grupy dyskusyjne? Wiadomości są w HTML czy zwykłe tekstowe?
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

już uściślam

Postautor: vasart » 16 maja 2002, 15:44

win2k, mozilla 1 rc2
konto nie ma znaczenia (ale pop)
wiadmości txt
wszystko jest normalnie (czyli z pl robaczkami) ale już parę razy coś się stało że zamiast nich są wyświetlane jakieś 'umlauty' (nie ma znaczenia jaki sposób kodowania wybiorę zawsze są te same litery); sytuacja jest dziwna bo odbieram wiadomość gdzie już nie widzę pl liter, sam mogę w odpowiedzi pisać polskie litery (odbiorca też je widzi) ale jak obejzę wiadomość w katalogu wysłanych to już nie ma pl liter nawet w tym co ja napisałem.
Jak już pisałem gdzy zamknę i otworzę kuriera to wszystko wraca do normy.
Jedyne co mi się wydaje to to iż tak się dzieje po współpracy mojej z officemxp (ale to może przypadek bo świadomie nie potrafiłem powtórzyć sytuacji)
ps. nigdy we wcześniejszych wersjach nie zauważyłem takiego efektu
pps. pl litery w menu itp cały czas są
vasart

Z nami od: 22 lutego 2002, 17:04

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite