MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

pasek adresu

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

pasek adresu

Postautor: jot » 17 maja 2002, 10:51

Przeglądarka: -

od czasu do czasu (okolo 30% - 40% uruchomien, win xp prof - bardzo stabilny) okna z mozilla (1rc2pl) sa niegrzeczne...
-nie jest aktywny pasek adresu, wyglada to wszystko troche jak zrzut ekranu
-okno mozna zamknac z gwiazdki, lub z menedzera
-system nie pokazuje bledow aplikacji (system widzi ja poprawnie)
-wszystkie funkcje z menu wydaja sie dzialc poprawnie
-zdazenie moze zachodzic zarowno przy pierwszym uruchomieniu m jak i wtedy gdzy juz m sobie pracuje

-gramatyka nie jest moja mocna, przepraszam. wczesniej usilowalem wklepac tego posta ale strona nie pozwalala
jot

Re: pasek adresu

Postautor: kamel » 17 maja 2002, 11:04

jot pisze:od czasu do czasu (okolo 30% - 40% uruchomien, win xp prof - bardzo stabilny) okna z mozilla (1rc2pl) sa niegrzeczne...
-nie jest aktywny pasek adresu, wyglada to wszystko troche jak zrzut ekranu
-okno mozna zamknac z gwiazdki, lub z menedzera
-system nie pokazuje bledow aplikacji (system widzi ja poprawnie)
-wszystkie funkcje z menu wydaja sie dzialc poprawnie
-zdazenie moze zachodzic zarowno przy pierwszym uruchomieniu m jak i wtedy gdzy juz m sobie pracuje

Mam to samo tylko, ze rzadziej(10%) i na windzie 2000 z uaktualnieniami i na windzie bez uaktualnien
kamel

Postautor: jot » 14 czerwca 2002, 17:12

i juz wiem jak to naprawic, trzeba dwukliknac na ikonie w pasku adresu a potem anuluj...
jot

jeszcz rez

Postautor: jot » 26 czerwca 2002, 21:23

tym razem (pierwszy raz) po wpisaniu z palca urla pasek adresu stal sie ''nieaktywny''.
Przy nieaktywnosci paska adresu zauwazylem jeszcze cos, niemozliwe jest wypelnianie formularzy na stronach
jot

Postautor: Adrianer » 29 czerwca 2002, 19:59

tez mi sie ten blad zdarza, ale wiem juz dokladnie kiedy i jak.

Jak: Mozilla przestaje rozpoznawać klawiature (tekst można dalej wkleić ze schowka).

Kiedy: mam mozille w autostarcie (te tzw. szybkie uruchamianie) i uruchamiam ją zawsze przez podwójne kliknięcie we taskbarze. I gdy uruchomie pierwsze okienko jest wszystko dobrze, gdy uruchomie drugie (bez wyłanczania pierwszego) w ten sam sposób jest podobnie (ale gdy uruchomie tu już przez Mozilla.exe wszystko działa), gdy uruchomie trzecie okno, albo wyłącze te niedziałające i włącze kolejne to wszystko działa.

Używam Mozilli 1.0.0 PL i Win XP Pro PL.

Mam takie pytanie: czy ktoś już zgłosił ten błąd a jeżeli tak to czy jest on w najnowszych buildach usunięty?

Pozdrawiam,
Adrianer
Adrianer
Moderator

Z nami od: 15 maja 2002, 17:37

z paska

Postautor: jot » 01 lipca 2002, 09:37

nie mam mozilli na pasku (staram sie unikac zbednych procesow) wiec w takim razie nie jest to uzaleznione od tego w jaki sposob wywloluje sie mizille zlasu :-)
mozilla 1.0.0 na XP pro pl
jot

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite